Dnevni.ba - PRELOADER

Land Rover obnovio svojeg najmoćnijeg terenca

10 Svi 2024


Land Rover obnovio svojeg najmoćnijeg terenca
Premijera

Land Rover je predstavio niz poboljšanja za Land Rover Defender, najmoćniji terenac ove tvrtke koji je prodajni hit ove marke od njegovog debija 2019. godine. Iako se ne radi o klasičnom redizajnu već samo o poboljšanjima za novu modelsku godinu, ažuriranja su prilično opsežna, piše auto klub.

Land Rover Defender je tako dobio novi pogonski sklop za izvedbu D350. Riječ je blagom hibridu koji koristi hibridni trolitreni šesterocilindrični dizel za ukupnu snagu od 350 KS i maksimalni okretni moment od 700 Nm. Novi pogon je za 50 KS snažniji od dosadašnjeg D300, a od njega ima i 50 Nm veći okretni moment. Sve ovo, prema Land Roveru rezultira "lakšim" pretjecanjima.

Novi Land Rover Defender dobio je i pojednostavljenu ponudu koja se sada sastoji od oprema S, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE, X i V8, koje su dostupne za sve tri karoserijske izvedbe(90, 110 i 130). Vanjski izgled nije mijenjan, no novost je Defender 110 Sedona Edition koji će biti u ponudi samo godinu dana s posebnim specifikacijama inspiriranim pustinjom Sedona u Arizoni. Vanjska boja Sedona Red kombinirana je s jedinstvenim naljepnicama na poklopcu motora, 22-inčnim aluminijskim naplatcima u sjajnoj crnoj boji i paketom Extended Black Pack za vanjštinu.

Defender land rover 1

Što se tiče unutrašnjosti, novost je Signature Interior Pack je koji je serijski za Defender X, V8 i Sedona Edition. Donosi klimatizirana sjedala u oba reda s redizajniranim naslonima za glavu. Prednja sjedala su električno podesiva u 14 smjerova s ​​memorijskim funkcijama, dok je treći red u Defenderu 130 od sada grijan.

Presvlake Windsor Leather i Kvadrat kombinirane su s Ultrafabrics oblogom krova i tamnijim detaljima u unutrašnjosti koji poboljšavaju luksuzni dojam u kabini. Dizajneri Land Rovera također su dodali nove džepove na obje strane središnje konzole omogućujući vozaču i suvozaču da u njih spremaju male predmete.

Za Defender 130, paket Signature Interior Pack može se kombinirati s paketom Captain Chairs Pack pretvarajući ga iz vozila s osam u sjedala u vozilo sa sedam sjedala. Dva zasebna sjedala u drugom redu s funkcijama grijanja i hlađenja poboljšavaju udobnost za duža putovanja. Istodobno, prolaz između njih omogućuje lakši pristup sjedalima u trećem redu straga.

Land Rover Defender već se može naručiti na nekim europskim tržištima. Kasnije ove godine, Defender će dobiti novi top model s V8 pogonom usmjeren na terensku vožnju koji će nositi oznaku Octa.
 
 
 
 
 
 

 

AUTO


NEDJELJA, 26. SVIBNJA

I ove godine tradicionalni susret oldtimera u ZHŽ-u

Tradicionalni Međunarodni Rally starodobnih vozila pod nazivom “4 grada Hercegovine 2024.&r...

20 Svi 2024

HIBRIDNI PORSCHE 911

Najpoznatiji Porsche na svijetu postaje hibrid

Porsche je spreman predstaviti jednu od najvećih promjena na svom prepoznatljivom modelu. Hibrid...

13 Svi 2024

58 POSTO VIŠE

Njemački izvoz električnih automobila nadmašio uvoz u 2023.

Njemački izvoz električnih automobila znatno je nadmašio uvoz u 2023. godini, pokazali su ...

06 Svi 2024