Dnevni.ba - PRELOADER

Matthew McConaughey ozbiljno je razmišljao o odustajanju od glume

22 Lip 2024


Matthew McConaughey ozbiljno je razmišljao o odustajanju od glume
Matthew McConaughey

Premda nam je danas poznat kao ozbiljan glumac koji iza sebe ima niz prestižnih nagrada, među kojima su Oscar i Zlatni globus, Matthew McConaughey u jednom je trenutku ozbiljno razmišljao da odustane od glumačke karijere.

McConaughey je u nedavnom intervjuu za časopis Interview, koji je imao s glumcem Glenom Powellom, pričao o svojoj dvogodišnjoj pauzi od Hollywooda, do koje je došlo jer više nije htio glumiti u romantičnim komedijama, prenosi IndieWire.

Naime, McConaughey je stekao slavu u kasnim devedesetima nakon što je igrao glavnu ulogu u drami Vrijeme ubijanja (A Time to Kill), poslije koje su uslijedile uloge u povijesnoj drami Amistad i znanstvenofantastičnom filmu Kontakt (Contact). No u 2000-ima McConaughey je postao vodeći glumac u svijetu romantičnih komedija, zbog čega su ga producenti odbijali stavljati u ozbiljnije filmove.

To je dovelo do dvogodišnje pauze od glume, koja je trajala od 2009. do 2011. godine, jer glumac nije htio da mu cijelu karijeru obilježe romantični filmovi.

"Obično sam radio suprotno od onoga što je Hollywood očekivao od mene", poručio je McConaughey. "Kad sam radio na romantičnim komedijama, u njima sam mogao pokazati samo ograničen raspon vještina i to su za mene bili solidni hitovi. No htio sam isprobati druge stvari. Naravno, nisam dobivao uloge, zbog čega sam morao napustiti Hollywood na dvije godine."

Razmišljao je o promjeni karijere
"Bilo je zastrašujuće. Imao sam duge razgovore sa ženom o tome kako trebam pronaći drugo zanimanje. 'Mislim da ću predavati u srednjoj školi. Mislim da ću upisati studij za dirigenta. Mislim da ću postati vodič u rezervatu za divlje životinje.' Iskreno sam mislio: 'Izašao sam iz Hollywooda. Skrenuo sam sa svoje staze.' Staze koju mi je Hollywood zacrtao pa mi je rekao: 'Je*i ga, čovječe. Trebao si ostati u svojoj stazi. Zbogom'", objasnio je oskarovac.

"Bilo je zastrašujuće. Dani su bili dugi i osjećao sam se beznačajno. No odlučio sam da je to ono što trebam učiniti, tako da nisam htio odustati od svoje misije. Bilo je zastrašujuće jer nisam znao hoću li ikad izaći iz te pustinje", dodao je.

Njegova misija bila je uspješna jer je nakon pauze počeo dobivati ozbiljnije uloge. U 2010-ima pojavio se u nekim od najboljih projekata u svojoj karijeri, među kojima su Cijena istine (The Lincoln Lawyer), Mud, Pravi detektiv (True Detective) i Dobri dileri iz Dallasa (Dallas Buyers Club), piše index.

FILM


PRIVILEGIJA

Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala

30. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 16. kolovoza svečanom ceremonijom u Narodnom p...

1 h 34 min

MATT DAMON

Evo koji je film Mattu Damonu donio ulogu u Spašavanju vojnika Ryana

Matt Damon postao je zvijezda nakon što je dobio ulogu u filmu Spašavanje vojnika Ryana. No, jest...

6 h 36 min

Preminula glumica Shannen Doherty

U 54. godini je preminula glumica Shannen Doherty, poznata po ulozi u seriji "Beverly Hills, 9021...

14 Srp 2024