Dnevni.ba - PRELOADER

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

11 Ožu 2024


Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić nakon 22 godine oprostio se od dresa sa državnim grbom.

U objavi preko društvenih mreža Terzić je naglasio da je obznanio jednu od najtežih odluka u rukometnoj karijeri. Istakao je da je ponosan na svog dvodecenijski staž u reprezentaciji, ali da bi volio da da smo se tokom ovoga perioda svi imali priliku mnogo više radovati.

- Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija. Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi - naveo je Terzić.

Odluku o opraštaju od reprezentativnog dresa, kako kaže, nije donio ishitreno, niti je ona plod spoljašnjih faktora "koji svakako nikada nisu ni bili kamen spoticanja da se odazovem na svaki poziv, bez obzira bio povrijeđen ili ne, bez obzira kakav status imao kod bilo kojeg selektora".

- Još prije Evropskog prvenstva znao sam da ću u Njemačkoj odigrati svoje posljednje utakmice, ali sam odugovlačeći da to podijelim s javnosti smatrao da će mi biti kudikamo lakše - dodao je.

Zahvalio je svima koji su nesebično pružali podršku i njemu i reprezentaciji te poručio da će Rukometnom savezu BiH biti na usluzi.

Iz Rukomtnog saveza BiH zahvalili su Terziću na svemu što je učinio za bh. rukomet.

- Kapiten, vođa, pravi lider, drug i stub reprezentacije sigurno će faliti u našim redovima. Ostavio je Terza trag koji niko nikada neće moći izbrisati. Kapiten jednom, kapiten zauvijek. Kapitenu, hvala na svemu i sigurni smo da ovim odlaskom ne završava tvoja uloga u i oko reprezentacije. Znamo i to da sad imamo još jednog iskrenog i predanog navijača. Vidimo se - poručili su iz Saveza.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

15 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

13 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

12 Srp 2024