Dnevni.ba - PRELOADER

Mostar: Problemi sa parkingom izazivaju kaos, izbio i sukob stanara s policijom

09 Velj 2022


Mostar: Problemi sa parkingom izazivaju kaos, izbio i sukob stanara s policijom

U ponedjeljak je u Mostaru krenula službena naplata parkinga, koji se za sada naplaćuje samo na glavnim ulicama, odnosno na mjestima gdje postoje aparati za naplatu. Prvog dana zabilježene su i prve kazne zbog neplaćanja, ali i pusta parking mjesta. S druge strane, primjetna je ogromna gužva automobila u naseljima, nepropisno parkiranje, te uništavanje zelenih površina, objavio je N1.

Da je poslana loša slika praznih parkinga gdje su se automobili preselili na zelene površine, poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je najavio postavljanje 50 kamera koje će koristiti mostarska policija.

Danas je izbio i sukob stanara s policijom u Ulici Brune Bušića zbog kvartovskog parkinga, a razlog su kazne stanara kao i dolazak pauka kako bi uklonio automobile.

Za Bljesak info stanari su poručili da su zbunjeni i nisu sigurni gdje trebaju parkirati svoje automobile koje su do jučer parkirali ispred zgrade. Traže rješenje, osiguranje parking mjesta, jer kako navode, plaćanje nije problem ukoliko svaki stanar zgrade dobije pravo na korištenje parkinga.

Podsjetimo, na raspolaganju je trenutno oko 1500 uličnih parking mjesta u dvije naplatne zone.

Cijene karata kreću se od 1 KM do 1.5 KM za sat vremena ovisno od zone. Na raspolaganju građanima su i dnevne, te povlaštene mjesečne i godišnje karte.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

10 h 50 min

U novom broju donosimo

Novi broj

18 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

17 Srp 2024