Dnevni.ba - PRELOADER

Može li Pandža napraviti čudo?

14 Svi 2024


Može li Pandža napraviti čudo?
Široki

Širokom zadnjih godina nedostaje dosta toga, a nekako smo dojma da je imao trenere koji su imali kapaciteta dati sebe i doći do rezultata - no neke druge stvari nisu štimale pa je klub evo već treću sezonu bez Europe. Dojam je da ni novoimenovani strateg Boris Pandža po pitanju vjerojatno nije svemoguć, no možda ipak griješimo?

- Uprava NK Široki Brijeg i dosadašnji šef stručnog stožera g. Dino Skender postigli su dogovor o sporazumnom raskidu suradnje. NK Široki Brijeg zahvaljuje g. Dini Skenderu za doprinos klubu i želi mu sve najbolje u nastavku trenerske karijere.
Objavio je ovo Široki netom nakon četvrtog vezanog poraza, ovog puta od Veleža koji prethodno u sedam međusobnih duela nije okusio slast pobjede.

Ubrzo nakon te, uslijedila je nova objava…

- Uprava NK Široki Brijeg i g. Slavko Brekalo dogovorili su sporazumni raskid ugovora kojim potonji više neće vršiti ulogu sportskog direktora. G. Slavku Brekalo zahvaljujemo na suradnji i želimo mu mnogo uspjeha u nastavku karijere.

Dakle, ocjena na Pecari bila je da su ponajviše zakazali sportski operativci. Odnosno, oni su smijenjeni jer su prvi na udaru. Jer su na koncu najodgovorniji za rezultat… kojeg nema od 2017. i zadnjeg trofeja. U Kupu.

Da su samo treneri krivi, sigurno nisu, ali klub je jednostavno krenuo putom kojim krene većina i nakon trofeja s Goranom Sablićem dao se u potragu za najboljim mogućim rješenjem na klupi. Pokušavali su nakon njega Boris Pavić, Goce Sedloski, Denis Ćorić, Toni Karačić koji je zadnji vodio Široki u Europi, zatim Jure Ivanković (sada na klupi Hajduka), Ivica Barbarić, Marijan Budimir, koji je prije Širokog uspješno vodio juniore Hajduka, a danas je kadetski izbornik Hrvatske, i na koncu Skender.  

Nakon čega je došla nova objava…

- Odlukom Uprave vođenje prve momčadi NK Široki Brijeg u narednom razdoblju preuzet će Boris Pandža. Dosadašnji član stručnog stožera i igračka legenda NK Široki Brijeg na ovoj odgovornoj dužnosti ostat će najmanje do kraja natjecateljske sezone 2023./24.

Pandži će ovo biti prvi posao na poziciji šefa struke, a prethodno Širokom u GOŠK-u je asistirao Denisu Ćoriću. Dakle, nekog značajnog iskustva nema, ali ima ono što ga je krasilo u igračkim danima – borben duh, volju. Na Pecari to znaju, zato su mu i dali momčad u ruke, no vjerojatno ni oni nisu sigurno - na što će to izaći? 

- Tek sam krenuo i vidjet ćemo kako će ići. Mišljenja sam da mogu dosta dati i pokazati i imam ambicije, govorio je Pandža nakon što je u Gabeli ušao u trenerske vode. 

Pandža je poznato lice u bh. nogometu i kao takav mogao bi ostati i nakon što završi sezona, ali jasno da sve neće ovisiti o njemu. Svi na Pecari morat će zagrnuti rukave misle li klub izvući iz rezultatske osrednjosti… a vrijeme će pokazati koliko će Pandža biti važan ili zanemariv sastojak u tom receptu koji se još traži.

Jasno, dva preostala kola u koja Široki ulazi kao osma momčad WWin lige, mogu pokazati nešto, ali ne i sve u nekoj dinamici na relaciji Pandža – momčad, ali da će dati određene smjernice za dalje, sigurno hoće. 

Piše: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

 

SPORT


DŽUDO

JK Neretva učestvovala na Judo Festivalu u Ljubljani

Proteklog vikenda u Ljubljani je održan Dječji judo kata festival & Kata seminar za trenere, ...

28 Svi 2024

NOVE MEDALJE

Univerzitetski Karate klub „Student“ niže nove medalje!

25. i 26. svibnja u Cazinu je održano 19. Federalno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore ...

28 Svi 2024

PROPUCAN AUTOMOBIL

HNS osudio napad na sportskog direktora Osijeka

'Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan ...

28 Svi 2024