Dnevni.ba - PRELOADER

Na području Gračanice pronađeno vozilo sa drogom i većom količinom novca

29 Ožu 2024


Na području Gračanice pronađeno vozilo sa drogom i većom količinom novca
Uhićena jedna osoba

TUZLA - Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Policijska uprava Gračanica, su 27. marta, postupajući po dojavi policije MUP RS-a da se vozilo “škoda octavia” nije zaustavilo na kontrolnom punktu PS Doboj II, kao ni na konktrolnom punktu na području nadležnosti PS Doboj Istok, proveli intenzivnu potragu i pronašli navedeno vozilo na području PS Gračanica, prenosi Fena.
Tamo su zatekli jednu osobu, kojoj je uhapšena po nalogu postupajućeg Tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a TK.

Takođe, po  nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, su poduzete dalje mjere i radnje, te je izvršeno i pretresanje vozila po naredbi Općinskog suda Gračanica. Pronađene su i privremeno oduzete tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu “cannabis sativa” tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo “škoda octavia” i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela.

Osumnjičena osoba je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" predato je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

Crna kronika


MUP KSB

MUP KSB: U Travniku pronađeno oko 1 kg opojne droge speed

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Središnja Bosna (KSB)...

1 h 29 min

UŽAS U NJEMAČKOJ

Mohamed (17) se prije seksa skinuo ispred Blance (28), a ona se nasmijala. Nekoliko minuta kasnije bila je mrtva

Jedan je 17-godišnjak brutalno pretukao i na kraju zadavio ženu koja mu se tijekom seksa s...

1 h 59 min

PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEROINA I SPIDA

Braća iz Mostara uhićena zbog dilanja droge

Braća iz Mostara E. Đ. (52) i N. Đ. (34) uhićeni su jučer u akciji koju su izveli pripadnici Odje...

4 h 46 min