Dnevni.ba - PRELOADER

Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru održana svečana promocija doktora znanosti

12 Velj 2022


Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru održana svečana promocija doktora znanosti

MOSTAR, (FENA) - Svečana promocija doktora znanosti održana je u subotu na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Prof. dr. Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta na čast doktora znanosti promovirao je tri kandidata doktorskih studija: Doktorskog studija “Politehnika” i Doktorskog studija Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Šehzudin Dervišić promoviran je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Tehničke nauke, polje: Interdisciplinarne tehničke nauke, grana: Materijali i iz naučnog područja - Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Procesno mašinstvo na doktorskom studiju „Politehnika“ Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

 Ernad Bešlagić promoviran je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Proizvodno mašinstvo i iz naučnog područja: Tehničke nauke, polje: Mašinstvo, grana: Mašinske konstrukcije na doktorskom studiju „Politehnika“ Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

 Sunčica Hajdarović promovirana je na čast doktora znanosti iz znanstvenog područja: Društvene nauke, naučnog polja: Pravo, naučne grane: Krivično pravo i krivično procesno pravo na Doktorskom studiju Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Svečana promocija doktora znanosti održana je kao jedna od manifestacija upriličenih povodom obilježavanja 45. godina postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

leftorcms::common.uncategorized


SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Svjetski dan izbjeglica danas će biti obilježen i u BiH

Svjetski dan izbjeglica je međunarodni događaj koji svake godine, 20. juna, organiziraju Ujedinje...

20 Lip 2024

IZRAELSKA VOJSKA

UN upozorava Izrael da ne napada Rafah: "To bi izazvalo epsku humanitarni katastrofu"

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres upozorio je izraelsku vojsku da ne širi svoj na...

11 Svi 2024