Dnevni.ba - PRELOADER

Ne blijede sjećanja na poginule ljubuške branitelje (FOTO)

24 Svi 2020


Ne blijede sjećanja na poginule ljubuške branitelje (FOTO)

Piše: A. Marinović Musa

Iako je prošlo 28 godina od tragedije, ne blijedi prisjećanje na trenutke kada se dogodila pogibija petorice ljubuških pripadnika HVO-a na Krivodolu: Ante Tolića, Žarka Miličevića, Nedjeljka Bandura, Slavka Macana i Adisa Mujanovića.

 „Vi ste, dragi naši suborci, Nedjeljko, Ante, Žarko, Slavko i Adise, svoju borbu hrabro vodili do kraja vašeg života. Postigli ste pobjedu upravo tada kada ste dali svoje živote za ono u što ste vjerovali. Postigli ste pobjedu jer se niste predali. Počivajte u miru i laka vam zemlja za koju ste živjeli i život dali“, kazao je prilikom subotnje komemoracije, Jozo Marić, suborac pokojnih branitelja.

Komemoraciji, u organizaciji Službe za branitelje iz Domovinskog rata Grada Ljubuškog, odazvao se velik broj Ljubušaka i mještana Krivodola koji su se došli pokloniti i odati dužno poštovanje petorici branitelja.

Nakon himne i minute šutnje, članovi obitelji poginulih položili su vijence i zapalili svijeće, a nakon njih isto su učinili čelnici Grada Ljubuškog, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici ljubuške IV. brigade i Radiško-probojske satnije kojoj su pripadala i petorica poginulih branitelja, predstavnici Vlade i Skupštine ZHŽ-a te Hrvatskog narodnog sabora.

Molitveni obred predvodili su fra Dario Dodig, humački gvardijan, don Ljubo Planinić, kruševski župnik te fra Petar Ljubičić, svećenik na službi u Vitini. U ime Islamske zajednice Ljubuški nekoliko prigodnih riječi uputio je i Šemso ef. Germić, glavni ljubuški imam.

Podsjetimo, prije nekoliko godina je pristup mjestu pogibije lijepo uređen zahvaljujući Gradu Ljubuškom i mještanima Kruševa i Krividola, a napravljen je i veliki parking na ovome, za sve žitelje Hercegovine, svetom mjestu. Na 25. obljetnicu, poginulim braniteljima postavljen je i monumentalni spomenik, dar Ivana Luburića Kovića.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

15 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

13 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

12 Srp 2024