Dnevni.ba - PRELOADER

Nestalog popularnog voditelja snimile su nadzorne kamere: Pojavila se i jedna teorija

08 Lip 2024


Nestalog popularnog voditelja snimile su nadzorne kamere: Pojavila se i jedna teorija
Michael Mosley

Michael Mosley (67), BBC-jev voditelj i novinar nestao je u srijedu tijekom odmora sa suprugom u Grčkoj. Već četiri dana traje potraga u koju su uključeni i dronovi i helikopteri, no Mosleyju nema ni traga. Nadu bude snimke nadzornih kamera na kojima se, vjeruje se, nalazi upravo Mosley, prenosi N1. 

Još uvijek traje potraga za popularnim britanskim voditeljem Michaelom Mosleyjem, a pojavila se snimka koja budi novu nadu.

Snimka prikazuje muškarca kako hoda s kišobranom uz marinu u selu Pedi u srijedu, krećući se prema stjenovitim brdima, javlja BBC koji je pregledao snimku, a vjeruje se da je u njoj upravo 67-godišnji nestali novinar i voditelj.

Nova snimka prikazuje čovjeka u dobrom stanju i kako hoda stabilno, rekao je neimenovani policajac za BBC.

Vjeruje se da je to jedna od posljednje dvije nadzorne snimke čovjeka s kišobranom prije nego što je napustio selo.

Ranije u subotu, vatrogasci su započeli pretragu u radijusu od 6,5 kilometara po planinskom području koje je okruženo morem. Na pitanje je li bilo ikakvih tragova Mosleyja, rekli su da “nema ničega”.

Pojavila se teorija prema kojoj je Mosley krenuo dužim putem nego što se prije mislilo, prolazeći preko kilometara izloženih brežuljaka.

Na temelju snimki nadzornih kamera rekonstruirana je i ruta kojom se vjerojatno kretao prije nestanka. Čovjek za kojeg se vjeruje da je voditelj viđen je na glavnoj ulici Pedija s kišobranom oko 20 minuta nakon što je otišao s plaže, gdje ga je posljednji put vidjela supruga – koja također sudjeluje u potrazi, kao i njihovo četvero djece koji su stigli na otok kako bi pomogli.

Član spasilačkog tima opisao je potragu kao “utrku s vremenom” i rekao da bi nestali novinar mogao biti “bilo gdje”.

U potrazi sudjeluju i svi patrolni brodovi, privatni brodovi i komercijalni brodovi u blizini otoka, rekao je obalni stražar, dok policija i vatrogasci koriste dronove i psa tragača kako bi pokušali locirati nestalog voditelja. U moru su ga tražili ronioci i obalna straža.

Gradonačelnik Symija, Eleftherios Papakaloudoukas, rekao je da će potraga trajati dok se Mosley ne pronađe. Dodao je da nije siguran zašto bi nestali voditelj pokušao napraviti dugu, potencijalno napornu šetnju po takvoj vrućini, ali se nada da će voditelj biti pronađen “živ i zdrav”.

 

FILM


ROBERT PATTINSON

Robert Pattinson radi na remakeu legendarnog horora iz 80-ih

Robert Pattinson i redatelj Parker Finn rade na remakeu kultnog horora Opsjednutost (Possession) ...

13 h 21 min

NEUM

Suradnja Neum underwater film festivala i Hrvatske pošte d.o.o. Mostar

Prekrasna poštanska marka spremna za slanje u zemlji i inozemstvu od 18. srpnja 2024. godi...

13 Lip 2024

CILLIAN MURPHY

Cillian Murphy tvrdi da mu je ovo najdraži film koji je snimio

Cillian Murphy pažljivo je birao svoje projekte stvarajući jednu od najkvalitetnijih filmografija...

13 Lip 2024