Dnevni.ba - PRELOADER

Netflix najavio redizajn TV aplikacije: Jednostavnije i preglednije sučelje

11 Lip 2024


Netflix najavio redizajn TV aplikacije: Jednostavnije i preglednije sučelje
Netflix

Jeste li zadovoljni trenutnim izgledom Netflix aplikacije na televizorima? Iako smo se tijekom godina navikli na Netflixovo sučelje, ono je i dalje prilično kaotično, piše financa.

S lijeve strane nalazi se izbornik, dok se na glavnom ekranu, dok pomičemo prema dolje, izmjenjuju brojne kategorije i prijedlozi (od najgledanijih filmova do prijedloga za nastavak sadržaja koji smo započeli gledati).

Svaka od tih kategorija popraćena je ikonama filmova, serija, dokumentaraca i drugih sadržaja. Na takav Netflix smo navikli, ali jasno je da se prikaz sadržaja može znatno poboljšati.

“Željeli smo sve pojednostaviti i učiniti navigaciju intuitivnijom i jednostavnijom.” objasnili su iz Netflixa.

To su primijetili i u Netflixu, pa su najavili velike promjene na svojoj aplikaciji za televizore, najveće u posljednjem desetljeću. Pat Flemming, jedan od direktora u Netflixu, komentirao je da je njihovo interno istraživanje pokazalo kako korisnici često koriste, kako je on nazvao, “očnu gimnastiku”. Njihov pogled neprestano kruži po različitim dijelovima ekrana dok pokušavaju pronaći sadržaj koji bi im mogao biti zanimljiv.

“Željeli smo sve pojednostaviti i učiniti navigaciju intuitivnijom i jednostavnijom,” objasnio je Flemming. Na taj način, za oko 270 milijuna pretplatnika Netflixa pronalaženje atraktivnog sadržaja trebalo bi postati puno brže i lakše. Kompanija je prošli tjedan započela s testiranjem novog izgleda među dijelom korisnika. A novo sučelje će s vremenom postati dostupno širem krugu ljudi. Također će pratiti reakcije korisnika, uključujući kritike i pohvale, kako bi eventualno napravili dodatne izmjene dizajna aplikacije na televizorima.

Novi izgled Netflixa možete vidjeti na stranicama Reutersa, no promjene nisu radikalne. Na glavnoj stranici više nema bočnog izbornika; glavne opcije sada su smještene na vrh ekrana. Ovdje se nalaze opcije Home, Shows, Movies, te nova kartica My Netflix (ranije predstavljena na mobilnim uređajima), gdje su dostupni filmovi i serije koje je korisnik ranije počeo gledati, kao i oni koje je označio kao zanimljive.

Kartice sa sadržajem su povećane, a informacije prikazane uz sadržaj su reorganizirane, prenosi Zimo. Posebno su istaknute zanimljivosti poput toga je li film već dva mjeseca među top 10 najgledanijih. Algoritamske preporuke sadržaja ostaju nepromijenjene i funkcioniraju kao i do sada.

TEHNOLOGIJA


SARAH FRIAR

OpenAI dobio svoju prvu direktoricu financija

OpenAI je u ponedjeljak objavio kako je imenovao Sarah Friar, bivšu izvršnu direkto...

14 h 11 min

IPHONE

Savjet stručnjaka za sigurnost: Ako imate ove modele iPhonea - bacite ih!

Appleovi telefoni općenito se smatraju sigurnijim od Androida jer ta tvrtka godinama pruža sigurn...

12 Lip 2024

SLON

Studija pokazuje da bi slonovi mogli imati imena

Istraživači koji proučavaju slonove tijekom godina su primijetili zanimljiv fenomen. Ponekad kada...

11 Lip 2024