Dnevni.ba - PRELOADER

Netflix počeo s ukidanjem svoje najjeftinije pretplate

08 Srp 2024


Netflix počeo s ukidanjem svoje najjeftinije pretplate
Netflix

Netflix je počeo postupno ukidati svoj najjeftiniji plan bez oglasa. Krenuli su u Velikoj Britaniji i Kanadi, a očekuje se da će uskoro tu praksu prenijeti i na druge zemlje u kojima posluje.

Korisnici su putem poruka na ekranu obaviješteni da im je posljednji dan korištenja usluge 13. srpnja. Nakon čega će morati odabrati novi plan ako žele nastaviti gledati sadržaj, piše Seebiz.

Pretplatnici iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su bili na osnovnom planu od 7,99 £ mjesečno sada imaju opciju nadogradnje na plan s oglasima za 4,99 £ ili standardni plan za 10,99 £. Standardni plan omogućuje gledanje sadržaja u 1080p rezoluciji na dva uređaja u isto vrijeme i preuzimanje sadržaja na dva uređaja, dok plan koji podržava reklame također nudi 1080p rezoluciju, ali uključuje oglase, piše MacRumors, a prenosi Nova ekonomija.

U Kanadi je slična situacija, ali uz značajno povećanje cijena. Kanadski korisnici obaviješteni su da njihov osnovni plan od 9,99 USD mjesečno više nije dostupan i da mogu nadograditi na standardni plan za 16,49 USD ili plan s oglasima za 5,99 USD.

Ovaj potez dolazi nakon što je Netflix prošle godine već povukao svoj osnovni plan za nove pretplatnike u Sjedinjenim Državama. U svom izvješću o zaradi za početak 2024., tvrtka je najavila povlačenje osnovnog plana u zemljama u kojima je uveden oglasni plan. Počevši od Kanade i UK-a.

Netflix je rekao da njegova razina streaminga uz podršku oglasa sada ima 40 milijuna globalno aktivnih mjesečnih korisnika. Što je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu.

TEHNOLOGIJA


OpenAI radi na puno naprednijem modelu umjetne inteligencije

OpenAI, tvrac ChatGPT-a, razvija novi projekt kodnog naziva "Strawberry" (Jagoda), prema internoj...

14 Srp 2024

PLATFORMA X

Platforma X „obmanjuje korisnike“

Platforma X Elona Muska krši digitalne zakone EU obmanjivanjem korisnika i nedostatkom transparen...

13 Srp 2024

SAMSUNG

Radnici Samsunga proglasili štrajk na neodređeno vrijeme

Sindikat koji predstavlja radnike kompanije Samsung Electronics u Južnoj Koreji objavio je u srij...

10 Srp 2024