Dnevni.ba - PRELOADER

Njemački list: Rusi stoje iza napada na Europski parlament?

24 Svi 2024


Njemački list: Rusi stoje iza napada na Europski parlament?
Europski parlament

Prema informacijama SPIEGEL-a, došlo je do velikog curenja podataka u EU parlamentu. Zahvaćena je aplikacija za osoblje agencije. Iza ovoga bi mogao biti napad iz Rusije, prenosi N1

Parlament je ranije ovog mjeseca obavijestio da je 9000 zaposlenika pretrpilo povredu podataka internetske aplikacije za zapošljavanje pod nazivom PEOPLE, koja je sadržavala podatke o osobnim iskaznicama, rodne listove, diplome, povijest zaposlenja, medicinsku dokumentaciju, prava na povlastice, osiguranje i dokaz o radu koji sežu unatrag 10 godina, piše Politico.eu. 

Posljednjih dana svjedočimo i vrlo napetoj situaciji između Bruxella i Moskve. Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak da su u Bruxellesu u tijeku pripreme radnih skupina o tome kako bi NATO mogao sudjelovati u rusko-ukrajinskom ratu.

On je dodao da su strahovi da će Rusija napasti neku članicu NATO-a neutemeljeni, dodavši da je rat u Ukrajini koji traje već treću godinu pokazao granice ruskih mogućnosti.

“Ruska vojska vodi ozbiljan i težak rat s Ukrajincima”, rekao je Orban u intervjuu za javni radio. “Da su Rusi bili dovoljno jaki da u jednom potezu poraze Ukrajince, već bi to učinili.”

Orban je rekao da vojne sposobnosti NATO-a daleko premašuju one Ukrajine, stoga je malo vjerojatno da će Rusija ili bilo koja druga zemlja napasti NATO.

Vijesti iz svijeta


EU

Charles Michel ima novi plan kako uništiti von der Leyen, otkantao je za večeru, diplomati u nevjerici: ‘Očajan čovjek!‘

Charles Michel smislio je najnoviji plan kako srušiti Ursulu von der Leyen, piše PO...

5 h 30 min

‘MIROVNA MISIJA‘

Svjetska elita okuplja se u Švicarskoj, stižu čak i Putinovi ‘sateliti‘ - i svi imaju isti cilj. Zelenski je oduševljen!

Svjetski čelnici priključit će se ovog vikenda ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom na s...

5 h 37 min

ADENSKI ZALJEV

Huti pogodili teretni brod u Adenskom zaljevu, jedan mornar ranjen

Projektili koje su ispalili jemenski militanti Huti pogodili su u četvrtak teretni brod Verbena k...

7 h 51 min