Dnevni.ba - PRELOADER

Nova je Frontera obiteljski SUV s cijenom koja će zabrinuti konkurente

09 Tra 2024


Nova je Frontera obiteljski SUV s cijenom koja će zabrinuti konkurente
Nakon 20 godina

Nakon 20 godina Opel izbacuje novo izdanje Frontere! Ova vijest izazvala je veliku buru prije nekoliko tjedana, a sada tvrtka iz Rüsselsheima pokazuju prve fotografije. Originalno i novo izdanje više nemaju mnogo toga zajedničkog: nekada uglato terensko vozilo postalo je kompaktni SUV koji je nasljednik Crosslanda.

Između Mokke i Grandlanda
Iako Opel još nije otkrio nikakve dimenzije, na pogled se čini se da je Frontera znatno veća od trenutačnog modela koji će zamijeniti. Sa mnogo robusnijim izgledom, Frontera će se u budućnosti pozicionirati između Mokke i puno većeg Grandlanda, koji će također dobiti nasljednika 2024. Godine. Lukovi kotača u kontrastu boja i veliki naplatci sada čine da Frontera izgleda znatno snažnije od Crosslanda.

Budući da će se u budućnosti koristiti CMP osnova iz Stellantisa, Frontera će biti dostupna u verzijama s motorom s unutarnjim izgaranjem i električna. To se moglo i predvidjeti, jer već je najavljeno da će u budućnosti svaki Opel biti dostupan i kao električni automobil.

Za sada samo blagi hibridi

Tehnički detalji još nisu poznati. Pretpostavljamo da se Frontera temelji na braći i sestrama Stellantis što znači da će motori s unutarnjim izgaranjem vjerojatno će biti samo 48-voltni blagi hibridi.

Ono što Opel otkriva je da Frontera ima dva ekrana od deset inča u unutrašnjosti i novi upravljač. Alternativno, dostupna je takozvana stanica za pametne telefone (vjerojatno kao osnovna oprema), u kojoj pametni telefon postaje upravljačka jedinica za infotainment sustav.

Dva ekrana od deset inča svaki čine tzv. Opel Pure Panel kokpit. Alternativno, također bi trebala postojati stanica za pametni telefon gdje je pametni telefon integriran u infotainment.
Takozvana Intelli-sjedala dizajnirana su za pružanje olakšanja za trtičnu kost s posebnim izbočenjem. 

Cijene u Njemačkoj od 27 tisuća eura
Opel obujam prtljažnika navodi kao vrlo dobrih 460 do maksimalnih 1600 litara.

Očekuje se da će Frontera biti dostupna kod trgovaca po "privlačnim" cijenama od ljeta nadalje. To bi moglo značiti da kompaktni SUV počinje od oko 27.000 eura, na njemačkom tržištu. Električna verzija, koja je također već najavljena, trebala bi koštati manje od 40.000 eura.

 

AUTO


NEDJELJA, 26. SVIBNJA

I ove godine tradicionalni susret oldtimera u ZHŽ-u

Tradicionalni Međunarodni Rally starodobnih vozila pod nazivom “4 grada Hercegovine 2024.&r...

20 Svi 2024

HIBRIDNI PORSCHE 911

Najpoznatiji Porsche na svijetu postaje hibrid

Porsche je spreman predstaviti jednu od najvećih promjena na svom prepoznatljivom modelu. Hibrid...

13 Svi 2024

PREMIJERA

Land Rover obnovio svojeg najmoćnijeg terenca

Land Rover je predstavio niz poboljšanja za Land Rover Defender, najmoćniji terenac ove tv...

10 Svi 2024