Dnevni.ba - PRELOADER

Novalić tvrdi da bi koridor Vc mogao biti gotovo za 6-7 godina

25 Lip 2020


Novalić tvrdi da bi koridor Vc mogao biti gotovo za 6-7 godina

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i veza Denis Lasić i direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić obišli su u četvrtak gradilište dionice autoceste Počitelj - Zvirovići na koridoru Vc.

Tom prigodom Lasić je podsjetio da je izgradnja te dionice počela u rujnu prošle godine.

- Rok izgradnje je 30 mjeseci što znači da bi ova dionica trebala biti gotova u ljeto 2022. godine. Do ljeta 2022. godine vjerujem da ćemo doći do tunela Kvanj, a u međuvremenu će se taj tunel raditi, tako da ćemo Mostar, više-manje, spojiti na južni dio koridora. Planiramo raspisati i tender za dionicu Mostar sjever - Mostar jug, pa ćemo završetkom tunela Prenj, tog najzahtjevnijeg objekta na koridoru Vc, imati formiranu autocestu - istaknuo je Lasić.

Premijer Fadil Novalić u izjavi za Fenu je kazao kako je danas došao vidjeti na djelu novi koncept Autocesta Federacije BiH koji podrazumijeva simultani rad na više manjih dionica.

- U ovom trenutku imamo ovdje dvije dionice koje su ukupno oko 20 kilometara, a također u Zenici imamo "napadnutih" 20 kilometara, kao i na tunelu Ivan 10 kilometara. Trenutno imamo slučaj da relativno sporo dolazimo do funkcionalnih dijelova, ali kad dođemo iduće godine imat ćemo veliki broj kilometara - kazao je Novalić, dodavši kako slijedi povezivanje tih dionica.

Po njegovim riječima, s prvim čovjekom Autocesta FBiH danas je razgovarao i o početku gradnje dionice Konjic – Ovčari – Zračna luka Mostar, ukupne dužine 51 kilometar, te o dionici od Žepča do Putnikova brda dugoj oko 40 kilometara.

MOSTAR, 25. lipnja (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i veza Denis Lasić i direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić obišli su u četvrtak gradilište dionice autoceste Počitelj - Zvirovići na koridoru Vc. (Foto FENA/Mario Obrdalj)

- Realno je očekivati da bi za 6 do 7 godina mogli zatvoriti cijeli koridor Vc. Imamo dovoljno financijskog potencijala, iza nas stoje investitori, imamo likvidne autoceste i mislim da ćemo postići taj cilj - poručio je Novalić.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

12 h 57 min

U novom broju donosimo

Novi broj

13 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

12 Srp 2024