Dnevni.ba - PRELOADER

Optužili petorku za krijumčarenje Kineza iz BiH

03 Stu 2023


Optužili petorku za krijumčarenje Kineza iz BiH

Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv petorice okrivljenika koje tereti da su za novac krijumčarili kineske državljane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su optužnicom obuhvaćena petorica okrivljenika u dobi od 27 do 70 godina, dok je brodsko-posavska policija ranije izvijestila kako za krijumčarenje sumnjiče 70-godišnjeg državljanina BiH, 46-godišnjeg državljanina Slovenije, 37-godišnjeg državljanina Srbije te dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 27 i 36 godina.

Uskok je precizirao kako optužnicom tereti okrivljenike da su se od početka travnja do 10. svibnja ove godine povezali u zajedničko djelovanje s više nepoznatih osoba iz BiH radi ilegalnom prebacivanja većeg broja kineskih državljana iz BiH u Hrvatsku, uz dogovorenu novčanu naknadu.

Prema Uskoku, okrivljenici su se 10. svibnja, u vrijeme dogovoreno s osobama iz BiH, dovezli svaki zasebnim vozilom na obalu Save u blizini Slavonskog Broda te su osobe iz BiH čamcima izvan graničnog prijelaza prebacile 14 kineskih državljana iz BiH u Hrvatsku.

Potom je 70-godišnjak u automobil preuzeo pet Kineza, a 46-godišnjak još četiri te su se uputili prema Zagrebu. Pritom su im 36-godišnjak i 27-godišnjak u drugim vozilima bili prethodnica i pratnja radi izbjegavanja policijskih kontrola.

Po dolasku na naplatnu postaju autoceste, policajci su zaustavili vozila s okrivljenicima i migrantima, dok je istovremeno 37-godišnjak automobilom došao u blizinu Save radi preuzimanja preostalih pet ilegalno prebačenih stranaca.

Međutim, do tog preuzimanja nije došlo jer su ga policajci zatekli na dogovorenom mjestu s ilegalno prebačenim strancima. Uskok dodaje da je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, javlja Hina.

Vijesti BiH


ZRINJSKI

Ždrijeb danas u 14, prozivka sutra u 18.30 sati

Zrinjski će danas krenuti s pripremama za novu sezonu. Okupljanje je zakazano danas za 18.30 sati...

19 Lip 2024

TONI KARAČIĆ

'Idemo se vratiti u vrh!'

'Do početka pripremama imat ćemo jasniju sliku po pitanju igračkog kadra s kojim ćemo krenuti u p...

18 Lip 2024

VREMENSKA PROGNOZA

Narednih dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima

Do kraja ove sedmice zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a često i pratećom ...

27 Svi 2024