Dnevni.ba - PRELOADER

OTKRIVANJE KORONE PREKO ANALNOG OTVORA: ‘Ako struka preporuči stražnjicu, bit će tako‘

28 Sij 2021


OTKRIVANJE KORONE PREKO ANALNOG OTVORA: ‘Ako struka preporuči stražnjicu, bit će tako‘

Vijest da je Kina počela analne briseve u sklopu testiranja na koronavirus odjeknula je i u Europskoj Uniji pa je tako glasnogovornik Europske Komisije u sklopu redovite presice danas odgovarao na pitanja o tome hoće li se takve metode testiranja uskoro primjenjivati i u Europi. "Mislim da nas ovo pitanje sve osobno zanima", izjavio je uz smijeh glavni glasnogovornik Eric Mamer preusmjeravajući pitanje kolegi.

"Kao i dosad kada je riječ o pandemiji slijedit ćemo preporuke struke. Ako nas ona odvede do stražnjice, razmislit ćemo i o toj opciji", rekao je njegov kolega Stefan De Keermaecker oraspoložen, kao uostalom i ostatak publike, pitanjem austrijskog novinara. "Mislim da ne očekujete da ulazim u tehničke detalje o tome", dodao je i izazvao još jedan prolom smijeha u dvorani za brifinge.

No, budući da kineski stručnjaci tvrde da takva metoda testiranja daje mnogo pouzdanije podatke, tu je temu do kraja presice ponovno otvorio drugi novinar. "S obzirom na tvrdnju o pouzdanijim rezultatima, postoji li mogućnost da se takvo testiranje doista uđe u preporuke EK", upitao je glasnogovornika.

"Testiranje je stvar država članica i Komisija izdaje jedino preporuke. Ovisimo o savjetima stručnjaka pa mislim da je najbolje da to pitanje prepustimo njima i da oni vide koji su najbolji pristupi", zaključio je temu De Keersmaecker.

Lifestyle


PREKID

3 lekcije koje naučite nakon loše ljubavne veze

Prekidi, budimo iskreni, nikada nisu jednostavni. Čak ni kada se vi nalazite na toj strani koja ...

6 h 20 min

LJUBAVNI PAR

Evo na šta muškarci i žene najviše padaju

Privlačnost vam možda izgleda kao jednostavan pojam i logična stvar kada vam se neko dopada, ali ...

27 Svi 2024

BEBA

Zašto bebe plaču i kako im pomoći

Bebe plaču i to je jedan od osnovnih načina na koji komuniciraju. Međutim, kada plač ne prestaje ...

27 Svi 2024