Dnevni.ba - PRELOADER

Otkriven motiv ubojstva poznate grafičke dizajnerice: Majci dvoje djece prerezao vrat jer ga je htjela ostaviti?

09 Svi 2024


Otkriven motiv ubojstva poznate grafičke dizajnerice: Majci dvoje djece prerezao vrat jer ga je htjela ostaviti?
Horor u Hrvatskoj

Ubojica sa zagrebačkog Savskog nasipa Leopold B. (48) narednih će mjesec dana, odlukom dežurne sutkinje istrage velikogoričkog suda, o svom jezivom činu uz rijeku nadomak zagrebačke nedovršene Sveučilišne bolnice, moći razmišljati u ćeliji Zatvora Zagreb u Remetincu, piše Jutarnji list.

Riječ je o muškarcu koji je u ponedjeljak navečer u visokoj travi kuhinjskim nožem usmrtio Kristinu K. K. (48), poznatu grafičku dizajnericu i umjetnicu te majku dvoje djece, i kojoj je u navali bijesa, očito svjestan da je njihovoj dvogodišnjoj ljubavnoj vezi doista došao kraj, prerezao grkljan.

Pritom je i sam sebe ozlijedio te zadobio rezne rane na prstima lijeve ruke, a točan mehanizam nastanka njezinih i njegovih ozljeda bit će poznat po dovršetku vještačenja tijekom istrage. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke, ali i ponovio djelo, a na ispitivanje je doveden u jednokratnom odijelu i cijelo je vrijeme imao pognutu glavu.

Nedugo nakon ubojstva kad je u ponedjeljak oko 19.20 sati okrenuo 192 te rekao policiji da se, zapravo, samo branio od Kristinina napada i da ju nipošto nije htio ozlijediti a kamoli usmrtiti, u jednom trenutku je dodao i da ga je, prije nego je posegnuo za ovećim kuhinjskim nožem, ona počela ničim izazvana daviti rukama.

A Kristini je, prema onom što je do sada poznato, jedino bilo na pameti s Leopoldom B. trajno prekinuti vezu jer je u njezin život, u kojem su na prvom mjestu bila njezina djeca, unosio nemir i nestabilnost. Navodno o tome svjedoče i neke od poruka pronađenih u mobitelu jer je, kako smo objavili, jednom od prijatelja s kojima smo razgovarali priznala nedavno "da ju Leopold smara i da više nemaju normalnu vezu".

Još se čekaju nalazi obdukcije Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je tijelo nesretne žene prevezeno, a kroz tjedan

Ujedno će o tim detaljima ovisiti i daljnji tijek istrage kako bi se otklonile sumnje u njegovu (ne)ubrojivost u vrijeme svirepog zločina za koji još nije poznato je li ga planirao kad se našao na Kristininom omiljenom mjestu uz nasip gdje je rado provodila slobodno vrijeme u šetnji sa psom ili mu se, pak, u jednom trenutku, ne mogavši se pomiriti s činjenicom da je njihovoj ljubavnoj vezi kraj, zamračilo.

S obzirom na inicijalne njegove tvrdnje nakon kojih je potom odlučio šutjeti pred istražiteljima i u tužiteljstvu, možda će i sadržaj njihovih mobitela kriminalistima biti od koristi kako bi rekonstruirali što vjerodostojnije posljednje dane i sate pokojne žene. Kako su nam neki od njezinih prijatelja rekli, Leopolda osobno nisu upoznali, ali su o njemu, s vremena na vrijeme, znali čuti od nje. Većini je ostalo u sjećanju da je u posljednje vrijeme bila nezadovoljna u toj toksičnoj vezi.

- O svojoj djeci i dogodovštinama te o umjetničkim radovima i gostovanjima po zemlji mi je rado pričala, a Lea je uvijek izostavljala iz razgovora osim kad ga je upoznala negdje na zimu 2021., bili su prijatelji. Govorila je da je fin, pažljiv, inteligentan, ugodne vanjštine i dopadljivog ponašanja te da joj je dao dosta sugestija u njezinu stvaranju.

Za njihov prvi odlazak na more rekla nam je da ju je oduševio, međutim, po mom mišljenju njemu kao da su njezina djeca bila smetnja njihovoj vezi. Znao bi joj predbaciti, kad bi valjda nešto predlagao: ‘Ah, zar i oni moraju? Ma ajmo onda odgoditi, budi s njima...‘ - prisjetila se za Jutarnji prijateljica umjetnica ubijene žene čija je rodna Požega zavijena u crno.

No, kakvi god rezultati daljnjih izvida bili, kao i krajnja sankcija nakon podizanja optužnice, nikakva utjeha neće biti neutješnoj Kristininoj obitelji koja se priprema za posljednji ispraćaj.

Crna kronika


AKCIJA "ESKADRON"

U velikoj akciji u Banjoj Luci ranjen pripadnik SAJ-a, učestvovalo 170 policajaca

U akciji "Eskadron", koja je danas provedana na području Banje Luke, uhapšeno je ukupno 19 osoba,...

28 Svi 2024

UŽAS

U osnovnoj školi u Sarajevu izboden učenik

U Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u Briješću danas je izboden jedan učenik. Ov...

28 Svi 2024