Dnevni.ba - PRELOADER

Otkriveni novi detalje: Sarajkić ubio Kršu da bi zaštitio ženu, likvidirao ga na klupi!

12 Lip 2024


Otkriveni novi detalje: Sarajkić ubio Kršu da bi zaštitio ženu, likvidirao ga na klupi!
Ubojstvo u Sarajevu

Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubojstvo Anela Krše, predat je jučer u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Tužiteljstvo ima pravo na zadržavanje 24 sata, nakon čega će dežurni tužitelj odlučiti o daljnjim mjerama. Za Sarajkića će, kako saznajemo, biti predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora, piše Avaz.

16 čahura
On se sumnjiči za krivična djela ubojstvo i nedozvoljeno držanje oružja. Prema informacijama „Avaza“, Sarajkić nije imao ni dozvolu za nošenje pištolja, a na licu mjesta pronađeno je 16 čahura. Obdukcija će pokazati koliko je metaka ispalio u Kršu. Prve informacije ukazivale su na to da je ispaljeno više od deset metaka te da je tijelo Krše bilo neprepoznatljivo. Vještak je u preliminarnom nalazu naveo „više prostrelnih rana“.

Avaz saznaje da je Kršo ubijen hicima iz neposredne blizine, a najviše rana imao je na prsima.

Informacije upućuju na to da je Sarajkić ubojstvo isplanirao do u detalje. On je pozvao Kršu, koji mu je ranije prijetio, da se vide, a zatim je u njega pucao iz neposredne blizine. Ubio ga je dok su sjedili na klupi na Vilsonovom šetalištu. Prvi pucanj bio je koban, a zatim je u njega, dok mu je bio okrenut licem, ispalio više metaka.

Sarajkić je odmah pozvao policiju i predao oružje. Priznao je da je počinio ubojstvo.

Emotivna veza
Još se utvrđuje točan motiv ove brutalne likvidacije. Prema informacijama „Avaza“, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi s Kršinom suprugom. Naši izvori tvrde da je ona Kršu nedavno napustila zbog nasilja u obitelji, zbog čega je i uhićen, te da je započela vezu sa Sarajkićem.

U cijeloj priči, motiv ubojstva nije ljubavni trougao, nego je izgledno da je Sarajkić želio zaštititi tu ženu od Kršinih prijetnji i nasilja.

Kršo devet puta osuđen
Ubijeni Anel Kršo u izvodu iz kaznene evidencije ima čak devet pravosnažnih presuda u periodu od 2008. do 2023. godine, potvrđeno je jučer iz MUP-a KS.

On je osuđivan zbog više krivičnih djela, kao što su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje. S druge strane, ubica Sarajkić nije nikada evidentiran za bilo koju vrstu krivičnog djela, navodi Avaz.

Crna kronika


DOBOJ

Doboj: Dva brata pronađena mrtva u stanu

Dva tijela pronađena su u stanu u Nemanjinoj ulici u Doboju, potvrđeno je iz dobojske Policijske ...

1 h 50 min

DARUVAR

Preminula šesta žrtva napada u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe

U bolnici je od zadobijenih povreda preminula i šesta osoba, nakon što je danas pri...

2 h 8 min

ANDREJ PLENKOVIĆ

Plenković o ubojstvu u Daruvaru: To je monstruozan čin, ne sjećam se ovako teške situacije

U Daruvaru je u ponedjeljak ujutro ubijeno petero ljudi u domu za starije i nemoćne. Ubojica je s...

2 h 38 min