Dnevni.ba - PRELOADER

Počeo proces evakuacije iz Gaze, na listi 29 državljana BiH

02 Stu 2023


Počeo proces evakuacije iz Gaze, na listi 29 državljana BiH

Veleposlanik BiH u Egiptu Sabit Subašić izjavio je u četvrtak da je proces evakuacije stranih državljana iz blokiranog Pojasa Gaze počeo te svakog trenutka od egipatskih vlasti očekuju poziv kada mogu krenuti ka graničnom prijelazu Rafa.

Veleposlanik Subašić istodobno je za BHRT potvrdio da državljani naše zemlje neće biti evakuirani toga dana (četvrtak).

- Neke moje kolege, predstavnici drugih veleposlanstava, već su na putu ka prijelazu Rafa. Neki su završili posao, rekao je Subašić u razgovoru za Anadoliju i dodao da im nije poznato temeljem kojih kriterija je Ministarstvo vanjskih poslova Egipta sačinilo listu zemalja, na kojoj se nalazi 40-ak država.

- Mi smo, kao i brojna druge veleposlanstva, u poziciji da čekamo. Proces evakuacije je krenuo, ide nekim tijekom, iako je tamo velika gužva s mnogo problema. Mi se, naravno, uključujemo u proces evakuacije, naglasio je Subašić i podsjetio da je Veleposlanstvo BiH egipatskim vlastima apliciralo s točnim brojem ljudi koje želi evakuirati, slijedom njihova zahtjeva. Kako je dodao, na toj su listi 54 osobe.

- Tu je 29 osoba s bh. državljanstvom. Ostali su njihovi bliski srodnici, precizirao je Subašić koji je u stalnom kontaktu s bh. državljanima koje se trenutno nalaze u Gazi.

- Upravo sam razgovarao s jednim našim državljaninom koji je zadesio u Gazi, došao je posjetiti svoju obitelj. Zadesio se u Gazi prije nastanka ove krize i sada ne može napustiti to područje. To je zaista jedno tužno i višestruko žalosno stanje, opasno i teško, zaključio je Subašić.

Vijesti BiH


ZRINJSKI

Ždrijeb danas u 14, prozivka sutra u 18.30 sati

Zrinjski će danas krenuti s pripremama za novu sezonu. Okupljanje je zakazano danas za 18.30 sati...

19 Lip 2024

TONI KARAČIĆ

'Idemo se vratiti u vrh!'

'Do početka pripremama imat ćemo jasniju sliku po pitanju igračkog kadra s kojim ćemo krenuti u p...

18 Lip 2024

VREMENSKA PROGNOZA

Narednih dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima

Do kraja ove sedmice zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a često i pratećom ...

27 Svi 2024