Dnevni.ba - PRELOADER

Postoji 5 faza ljubavi - evo u kojoj se počnu javljati problemi

22 Tra 2024


Postoji 5 faza ljubavi - evo u kojoj se počnu javljati problemi
Ključna je treća faza

Partner postaje predvidiv i njegovo ponašanje počinje vam ići na živce. Imate želju napraviti predah od partnera ili čak sumnjate da je on onaj pravi. U mislima počinje bujati ideja o prekidu...

Prava ljubav - je li ona nešto što padne s neba ili se ipak treba malo potruditi da veza koja je u početku prštala emocijama poživi? Zapitao se to i psiholog Jed Diamond. Istraživao je čak 40 godina i zaključio da puno ljudi pronađe pravu ljubav, ali mnogi ne prežive pet stadija ljubavi. Većina njih raziđe se na trećem. 

Ovo je tih pet razdoblja svake veze:

 1. Zaljubljivanje
   Hormoni sreće preplave tijelo, partner postaje idealna osoba za život. Sve želje i nade su usmjerene u njega. On nema mana jer ga gledate kroz ružičaste naočale, što je normalno u toj fazi. Partneru vjerujete bez dvojbe i očekujete da vam ispuni svaku želju. Upozorenja sa strane ne shvaćate ozbiljno i niste oprezni. , prenosi 24sata
 2. 2. Postajete par
  Osjećate jaču ljubav jedno za drugo i počinjete zajednički život. Polako imate utjecaj na sve aspekte partnerovog života jer ste stalno zajedno. U vezi vlada sklad i veselje. Nakon nekoliko mjeseci ili godina možete dobiti djecu koja će dodatno ojačati vezu između vas dvoje. Osjećate se voljeno, sigurno i zaštićeno. Uvjereni ste da je to vaša srodna duša.
 3. 3. Dolazi do razočaranja
  Nade se polako urušavaju, čini vam se da osjećaji nepovratno nestaju. Partner postaje predvidiv i njegovo ponašanje počinje vam ići na živce. Imate želju napraviti predah od partnera ili čak sumnjate da je on onaj pravi. U mislima počinje bujati ideja o prekidu, o besmislenosti te veze u kojoj nije ostalo ništa vrijedno borbe.
 4. 4. Rađa se prava, trajna ljubav
  Ako ste preživjeli treću fazu došli ste do toga da se borite za svoju vezu iako ste bili sumnjičavi je li ona prava ili nije. Tada nastupa oslobađanje uma od onoga kako ste prije zamišljali partnera i prihvaćanje onoga kakav on zaista je. Prihvaćate i razumijete njegove mane. Rane polako zacjeljuju i veza je opet sve bolja.

  5. Znate da je to partner za vas
  Došli ste u fazu duboke, iskrene i jake ljubavne veze. Prebrodili ste teškoće i dobili osjećaj da ste vas dvoje toliko moćni da bi mogli i svijet mijenjati ako poželite. Ne živite samo da bi preživjeli, već uživate u zajedničkom životu. Puno toga radite zajedno i to vas ispunjava pozitivnom energijom. Nadopunjavate se i imate osjećaj kao da ste jedno. Sada znate da je baš taj partner vaša srodna duša s kojom ćete provesti život, prenosi BrightSide.

Lifestyle


PREVARA

U ovoj životnoj dobi će žene najčešće prevariti svog partnera

Iako društvo često ima predodžbu da žene u vezama i brakovima manje varaju, te da je to ip...

3 h 45 min

PROZOR

Koliko je dobro otvarati prozore tijekom velikih vrućina?

Kad vani temperatura naraste, a nemate klima uređaj, je li bolje cijeli dan držati prozore &scaro...

4 h 9 min

Novi HELL Summer Cool duo - jer ljeto nije potpuno bez primamljivih HELL ukusa

Ljetni HELL ukusi su uvijek veličanstveni pratioci tokom ljetnih vrućina, pa se iz tog razloga HE...

10 h 8 min