Dnevni.ba - PRELOADER

Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo

08 Srp 2024


Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo
Povrće

Rajčica topi salo, pozitivno utječe na krv i pomaže u probavi hrane te ovo povrće jedite svaki dan ako možete.

Mnogi ljudi ne konzumiraju rajčicu dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi se to trebalo promijeniti.

Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u rajčici, može spriječiti razvoj stanica raka, posebno raka prostate, želuca i debelog crijeva. Također je korisno znati da se kuhanjem rajčice povećava razina likopena u usporedbi sa svježom, odnosno sirovom rajčicom, piše Krstarica.

Rajčica je bogata vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, željezo i kalij, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja živaca i normalne cirkulacije krvi.

Vitamin K, prisutan u rajčici, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje rajčice također će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

Rajčica može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duhana zahvaljujući kumarinskoj i klorogenskoj kiselini koje sadrži.

Ako želite smršavjeti, rajčica vam može biti od velike koristi. Ima malo kalorija, a bogata je vlaknima, zbog čega ćete dulje biti siti. Uz to, pomaže i u topljenju sala.

Lifestyle


ASTROLOGIJA

Horoskop za četvrtak: Lavovi će zablistati na poslu, a Rakove muči ljubomora

Provjerite što vas očekuje ovog četvrtka, 12. lipnja 2025. godine. OvanPosao: Danas vas čeka važ...

12 Lip 2025

LJUBAV

Parovi koji ovo redovito rade imaju manje svađa i više bliskosti

Parovi se često iznova svađaju oko istih stvari - sitnice prerastu u ozbiljne rasprave koje osta...

11 Lip 2025

ODGOJ

Ignoriranje djeteta šutnjom jedna je od najgorih kazni, tvrdi terapeut

Kažu  da je šutnja zlato, ali ne kada se koristi kao oblik kazne, upozoravaju stručnjaci za rodi...

11 Lip 2025