Dnevni.ba - PRELOADER

Predsjednica Vlade HNŽ-a s predstavnicima mostarske Hvidre

04 Lip 2024


Predsjednica Vlade HNŽ-a s predstavnicima mostarske Hvidre
Marija Buhač

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač susrela se danas, u svojemu uredu, s predsjednikom Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) Mostar Darkom Drmaćem i dopredsjednikom Marijom Cvitkovićem.

Razgovarali su o aktualnim pitanjima vezanim za branitelje, osobito stradalnike Domovinskoga rata i članove njihovih obitelji, kao i o tekućim aktivnostima Hvidre, s naglaskom na planove za predstojeće razdoblje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Vladom HNŽ-a i potporom koju i Vlada i resorno ministarstvo za pitanja branitelja kontinuirano pružaju braniteljskoj populaciji, Drmać je posebno pozdravio nedavno usvajanje Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ-u.

Tim je dokumentom propisan postupak primjene Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji pri zapošljavanju na način da prioritet imaju članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, ratni vojni invalidi, dobitnici ratnih priznanja i odličja, razvojačeni branitelji, kao i djeca i supružnici branitelja svih pobrojanih kategorija.

- Vlada HNŽ-a redovito izdvaja sredstva za pomoć i potporu braniteljima koja se, prije svega, odnose na njihova liječenja, nabavu pomagala, zdravstvenu skrb, školovanje djece, zapošljavanje, socijalna i druga pitanja. U programskim smjernicama jasno smo naznačili kako je naša trajna obveza skrb o sudionicima Domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji, kao i dostojanstvo pojedinaca kroz trajno ostvarivanje njihovih stečenih prava kao stradalnika ili zaslužnih pojedinaca – kazala je ovom prigodom Marija Buhač, obećavši nastavak tijesne suradnje s Hvidrom, kao i drugim braniteljskim udrugama, piše Fena.

BIH


MORBILE

Još jedna žrtva morbila: Osamnaestogodišnjak iz Zenice prvi smrtni slučaj u ZDK

Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prijavljen je prvi smrtni slučaj od morbila ...

8 min

VRELINE SE ODRAZILE NA USJEVE

Ugroženo povrće i silažni kukuruz, cijene visoke, mešetare uvozni lobiji i trgovci

Ekstremno visoke temperature i suša, koji su u proteklom razdoblju pogodili i BiH, odrazil...

2 h 12 min

CENTRI CIVILNIH INICIJATIVA (CCI)

Rukovodstvo Skupštine HNŽ-a prekršilo poslovnik

Centri civilnih inicijativa (CCI) u petak su uputili priopćenje za javnost u kojem ukazuju na kr&...

4 h 2 min