Dnevni.ba - PRELOADER

Preminuo basist grupe Pulp Steve Mackey, bilo mu je samo 56 godina

03 Ožu 2023


Preminuo basist grupe Pulp Steve Mackey, bilo mu je samo 56 godina

Steve Mackey preminuo je u 56. godini, objavila je njegova shrvana supruga. Mackey je bio basist Pulpa kojoj se pridružio 1989., rock grupe najpoznatije po hitovima kao što su "Common People", "Babies" i "Disco 2000". Bend se trebao ponovno okupiti ove godine, ali u listopadu je Steve najavio da će neće sudjelovati u ponovnom okupljanju.

Renomirani glazbenik također je bio glazbeni producent i radio je s velikim imenima u glazbenoj industriji uključujući Florence and the Machine. Bio je i koautor pjesama na njihovom albumu "Lungs", a pored toga surađivao je i s bendovima The Kills, The Long Blondes, M.I.A-om te drugima.

Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga, modna novinarka Katie Grand koja je na Instagramu objavila crno-bijelu fotografiju nasmijanog Stevea. Uzrok njegove smrti nije objavljen.

"Nakon tri mjeseca u bolnici, boreći se svom snagom i odlučnošću, šokirani smo i shrvani što smo se oprostili od svog briljantnog, prekrasnog supruga, Stevea Mackeya. Steve je umro danas, i to je gubitak zbog kojeg sam ja, njegov sin Marley, roditelji Kath i Paul, sestra Michelle i mnogi prijatelji slomljena srca. Steve je bio najtalentiraniji čovjek kojeg sam poznavala, izuzetan glazbenik, producent, fotograf i filmaš. Kao i u životu, obožavali su ga svi čije je puteve ukrstio u višestrukim kreativnim disciplinama koje je osvojio. Od srca zahvaljujem osoblju NHS-a koje je neumorno radilo za Stevea. Ne postoje riječi kojima možemo opisati koliko ćeš nam nedostajati", napisala je jučer Grand na stranici svog supruga.

U međuvremenu, Pulp je objavio posvetu talentiranom glazbenom producentu na svojoj službenoj Facebook stranici. Uz izjavu su podijelili fotografiju snimljenu 2012. godine na kojoj je Steve odjeven u crvenu košulju i kratke hlače dok šeće planinskim lancem snimljenu tijekom njihove turneje.

Počast rock grupe je glasila: "Naš voljeni prijatelj i basist Steve Mackey preminuo je jutros. Naše misli su s njegovom obitelji i voljenima. Ova Steveova fotografija datira iz vremena kada je Pulp bio na turneji u Južnoj Americi 2012. Imali smo slobodan dan i Steve je predložio da idemo penjati u Ande. Tako smo i učinili. Bilo je to potpuno čarobno iskustvo. Daleko čarobnije od cjelodnevnog buljenja u zid hotelske sobe (što bismo inače vjerojatno radili). Steve je učinio da se stvari dogode. U svom životu i u bendu i jako bismo željeli misliti da se sada vratio u te planine, na sljedećoj etapi svoje avanture. Sigurno putovanje, Steve. Nadamo se da ćemo te jednog dana sustići. Sva naša ljubav.", stoji u dirljivoj objavi njegovih kolega iz benda. U međuvremenu su na društvenim mrežama objavljene poruke sućuti.

"Tako lijep i briljantan čovjek. Sretan sam što sam ga upoznao i radio s njim. Za Katienu i Steveovu obitelj moj najdublja, iskrena sućut i ljubav. Počivaj u miru dragi Steve", napisao je dizajner Marc Jacobs, piše Jutarnji.hr.

MUZIKA


WILLIAM SAMI ÉTIENNE GRIGAHCINE

Slavni DJ tijekom nastupa na Ultri čestitao Španjolcima i dobio ovacije publike

William Sami Étienne Grigahcine, poznatiji kao DJ Snake, je tijekom nastupa na trećoj večeri Ultr...

15 Srp 2024

KYLIE MINOGUE

Kylie Minogue ide u mirovinu?

Šuška se kako pop pjevačica Kajli Minog (56) planira se povući iz muzičke industrije i otići u pe...

13 Srp 2024

Baščaršijske noći - 'Sefardska noć', koncert benda Vladimir

SARAJEVO - "Sefardska noć" je tradicionalni program koji se dugi niz godina dešava u okviru Festi...

12 Srp 2024