Dnevni.ba - PRELOADER

Preminuo glumac Šerif Aljić

20 Velj 2022


Preminuo glumac Šerif Aljić

Danas je u preminuo glumac Narodnog pozorišta Mostar Šerif Aljić. Iako je rođen u Gračanici, smatraju ga s pravom doajenom mostarskog i hercegovačkog glumišta, čovjekom koji se savršeno uklopio u novo podneblje.

Osim u kazalištu, uloge je ostvarivao u serijama, filmovima i tv reklamama.

Glumio je u filmovima 'Konjanik', 'Obrana i zaštita', 'Naša svakodnevna priča', 'Mrtve ribe...' i brojnim drugima. Predstavom 'Derviš i smrt', koja je, u režiji Erola Kadića, odigrana 2007., Aljić je obilježio 30 godina umjetničkog rada.

Nakon završene Srednje medicinske škole u Doboju, Šerif Aljić odlazi na studij u Sarajevo gdje 1977. godine diplomira na Filozofskom fakultetu - Odsjek gluma. Bio je angažiran, najprije u Kamernom teatru 55 iz Sarajeva, zatim u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, potom u Narodnom pozorištu Mostar i Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar. 

Dobitnik je nagrade za najbolju režiju 1979. , i to za režiju televizijskog scenarija 'Čep koji ne propušta vodu' Branka Reljića.

Komemoracija će biti održana sutra, 21. februara, u 17:00h, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, uz sve mjere predostrožnosti u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

10 h 39 min

U novom broju donosimo

Novi broj

18 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

17 Srp 2024