Dnevni.ba - PRELOADER

Preminuo slavni talijanski dizajner Roberto Cavalli

12 Tra 2024


Preminuo slavni talijanski dizajner Roberto Cavalli
Slavni dizajner

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli, kojeg je sklonost ka pitonima i kitnjastim životinjskim uzorcima desetljećima činila miljenikom međunarodnog jet seta, preminuo je u petak u 84. godini, objavili su mediji, piše France24.

Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Prvi put viđen 1970-ih na zvijezdama kao što su Sophia Loren i Brigitte Bardot, njegov stil godinama je bio omiljen kod kasnijih generacija slavnih, od Kim Kardashian do Jennifer Lopez.

Cavalli je volio Ferrarije, masne cigare i raskopčane košulje po mjeri kako bi otkrile njegova preplanula prsa. Oženio se s viceprvakinjom Miss Universe, posjedovao je ljubičasti helikopter i toskanski vinograd, a bio je i ime na holivudskim A-listama.

Rođen 15. studenog 1940. u Firenci, glavnom talijanskom centru za obradu kože, Cavalli je bio poznat po svojoj upotrebi kože s tiskanim uzorkom i rastezljivih, pjeskarenih traperica.

Dizajner je odabran 2005. godine da ažurira oskudnu uniformu Playboyevih zečica -- vjeran formi, predstavio je jednu verziju s uzorkom leoparda, piše France24.

Vijesti iz svijeta


UKRAJINA

Ukrajinci izvršili protunapad u regiji Harkova: Rusi imaju velike gubitke

Ukrajinske obrambene snage zaustavile su napredovanje ruske kopnene ofanzive u regiji Harkovu na ...

24 min

ANDREJ PLENKOVIĆ

Plenković: Vlada funkcionira odlično. Novi kolege iz DP-a brzo hvataju konce

ŠEF HDZ-A Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju kandidata za europski parlament...

29 min

KRUZER

Filipinka rodila na kruzeru pa skrivala bebu, beba umrla

ISTRAŽNI sudac iz talijanskog Grosseta odbacio je optužbu za ubojstvo protiv Chan Jheansel Pia Sa...

38 min