Dnevni.ba - PRELOADER

PROLJEĆE JE - SVI U BANJALUKU!

09 Tra 2024


PROLJEĆE JE - SVI U BANJALUKU!
Banja Luka, 1-2. 6. 2024.

Proljeće je. Adrenalinska avantura za sve patike i patikice na trkačkim stazama nezaustavljivo dolazi. Sedmi “Run&More Weekend” festival ponovo će (1. i 2. juna) ujediniti sport i zabavu, elitne trkače i one koji plesnim koracima prelaze staze smijeha, muzike i boja. Iskustvo kaže - Banjaluku moraš da udahneš punim plućima!

Ove godine polumaratonska trka na zvanično najbržoj stazi u Bosni i Hercegovini slavi deseti rođendan. Trčaćemo do najboljeg rezultata na satu ili do odlične zabave. Negdje između starta i cilja osvojićemo možda i poneki žulj. Tek toliko da se podsjetimo da svaka medalja ima i lice i naličje. Nagrade će dobiti svi - od iskusnih sportista s olimpijskom normom za Pariz do najmlađih učesnika s prvim koracima na stazi.

ZAŠTO #ijatrcimbanjaluku?

Bambini Maraton, School Run, 5k Team Run, 10k i 21k na zelenim, ravnim, brzim i prozračnim stazama. Sertifikat AIMSA-a. Novčane nagrade najbrže trkačice i trkače, nesvakidašnje medalje i rođendanski pokloni iznenađenja na jubilarnom, desetom RMC Banjaluka polumaratonu. Plus poklon grada za najbržu i najbržeg iz Banjaluke... Desetine volontera, okrepne stanice, motivaciona muzika, energične Banjalučanke za inspirativnu festivalsku atmosferu... Svaki korak prilika za radost trčanja i pomjeranje vlastitih granica.RMW foto 1

Eksplozija zabave i boja!

Spakujte i svoje bijele majice za urnebesnu Color Fun Run i ne zaboravite da ovo nije obična trka - ovo je praznik boja, smijeha, muzike  i najluđe zabave. Zaboravljamo na ustaljene obrasce i prepuštamo se plesu po šarenim oblacima. Svaki korak postaje prilika za avanturu, a svaka staza pozornica za nevjerovatne performanse. Mijenjamo pravila igre, okrećemo svijet naopačke i postajemo omiljeni događaj u kalendaru banjalučkih radosti. Biramo samo jarke i vesele boje. Bojiš se?

Važno!

Nastavljamo njegovati filantropski karakter trka. Svaki učesnik, od „7 do 77“, dobiće priliku da, u skladu s mogućnostima, podrži razvoj sportske kulture među generacijama koje rastu zagledane u pametne telefone. A čim podignu pogled sa ekrana - eto života. Imamo posebno osmišljena takmičenja za naše male trkače i buduće šampione. Da staza bude njihovo igralište, a pobjeda razvijanje timskog duha, drugarstva i zdravih navika, koje će osvojiti negdje između starta i cilja. Neće izostati ni pokloni sponzora.

Jedinstvenom festivalskom konceptu u Evropi  život je udahnuo Banjalučanin Goran Ćorić, s trkačkim iskustvom Bostona, New Yorka, Londona…

-          Regrutujemo novu vojsku mladih atletičara koji će, nadam se, osvajati naše staze u BiH, ali i pokušati da stignu do najvećih svjetskih takmičenja. Simbolično je i mjesto gdje ih okupljamo. Naša interna, šaljiva parola je “gdje Đoković stade, ti produži!” Rekordan broj osnovaca i srednjoškolaca na startnoj liniji ispred ATP Centra u Banjaluci najbolja je potvrda da zajedno sa svojim timom nisam na stranputici. Naprotiv. Godine rada rezultirale su popularizacijom zdravih navika među novim generacijama. – kaže Ćorić.RMW foto2 

 

Budi dio tima koji pokreće! Prijavi se!

 

Trčaćemo, smijaćemo se, sudarati, padati, pružati ruke jedni drugima, širiti dobru energiju i sportski duh. Povedite i navijače! “Run&More Weekend” navija i za one koji nikada nisu potrčali. U prelijepom okruženju grada bogate istorije, kulture i zelenih površina, nećete pronaći samo sportski izazov, već i priliku za sjajan noćni  provod uz koncerte na otvorenom, ćevap svih ćevapa, osvježenje iz najiskusnije pivare u BiH i svjetski poznati  rafting kanjonom Vrbasa uz pjenušave slapove i bukove, koji doživljaj pretaču od idiličnog mira do vrhunskog uzbuđenja.

 

Ove godine, kao i prethodnih, imamo podršku naših tradicionalnih sponzora i prijatelja festivala.

 

Neka svako od nas bude zrno koje pokreće lavinu promjena i glas koji nadahnjuje druge. “Run&More Weekend” nije među takmičarima. Mi želimo da i ti pobjediš.  

Vidimo se u Banjaluci!

SPORT


ŠIROKI ČEKA SARAJEVO

Pandža vjeruje u mlade lavove

Igračima Širokog Brijega preostalo je još odigrati posljednju utakmicu u sezoni. Momčad Borisa Pa...

5 h 10 min

REKORDNI BROJ NATJECATELJA

Otvoren 4. Ljubuški Outdoor Festival!

Sve je spremno za večerašnje otvorenje četvrtog po redu Ljubuški Outdoor Festivala koji ove godin...

6 h 58 min

VELEŽ

'Nije isto sezonu završiti pobjedom i porazom'

Ostala je još jedna utakmica, ali po rosteru i postavi ekipe Veleža u posljednjem dvoboju ...

7 h 28 min