Dnevni.ba - PRELOADER

Pronađena veća količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava i narkotika

23 Velj 2022


Pronađena veća količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava i narkotika

Pripadnici Druge policijske uprave Centar Sarajevo u utorak su, nakon kontrole vozila i pretresa stambenog objekta, od osoba inicijala H. H. i A. O. oduzeli određenu količinu narkotika, oružja, eksploziva i municije.

Naime, policijski službenici su u ulici Gabrielle Moreno Locatelli, općina Centar Sarajevo, kontrolisali i izvršili pretres putničkog vozila marke “VW polo”, reg. oznaka J50-M-202, kojim je upravljao  H.H. (1982.), a na mjestu suvozača se nalazio A. O. (1980.), a nakon toga i pretres stambenog objekta u ulici Borak, općina Centar koji koristi A.O. 

Izvršenim pretresom kod A.O. su pronađena i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Istovremeno, od H. H. oduzeta su dva mobilna telefona, pribor za konzumiranje narkotičkih sredstava i jedan paketić sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Također, pretresom spomenutog stambenog objekta pronađeno je i oduzeto oko 700 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, oko 300 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, tri ručne bombe, pet pištolja, 118 metaka različitog kalibra, četiri okvira za pištolj i jedna kartonska kutija eksploziva (barut), bruto mase oko 500 grama.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, slobode su lišeni A. O: i H.H. te predani u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Satrajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalju kriminalističku obradu nad spomenutim osobama, saopćeno je iz MUP-a KS.

Crna kronika


KOD HOTELA ĆUBIĆ

Teška nesreća kod Laktaša, poginuo motociklista

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Laktaše iz pravca Banjaluke poginuo je ...

9 h 33 min

SKY PREPISKE

NARKO KARTEL Otkriveno koliko je milijuna eura Gačaninova grupa zarađivala po jednom odrađenom 'poslu'

Dnevni avaz je u posjedu Sky prepiski osumnjičenih iz predmeta "Crna kravata 2“ s vođom nar...

9 h 36 min

SPLIT

U Splitu udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

DANAS oko 13 sati je na Sućidru, točnije u Velebitskoj ulici u Splitu, došlo do narušavanja javno...

23 Svi 2024