Dnevni.ba - PRELOADER

PROSJAČENJE U MOSTARU: Djeca s ulice smještena u dom, pa pobjegla nakon tjedan dana

18 Velj 2022


PROSJAČENJE U MOSTARU: Djeca s ulice smještena u dom, pa pobjegla nakon tjedan dana

Dvoje djece pobjeglo je nakon tjedan dana iz dječjeg doma nakon što ih je mostarska socijalna služba sklonila s ceste u akciji suzbijanja prosjačenja. Kako je na sjednici Gradskog vijeća rekla glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, u akciji, koja se provodi tri puta tjedno na magistralnom putu M-17 te na Bulevaru, socijalni djelatnici su s ceste sklonili troje djece, ali dvoje ih je pobjeglo.

Dodala je kako su prekršajni nalozi protiv roditelja djece već dostavljeni policiji. Inače, mostarsko Gradsko vijeće se obvezalo u prvom kvartalu ove godine usvojiti Odluku o suzbijanju prosjačenja na mostarskim ulicama.

Podsjećamo, iz Centra za socijalni rad Grada Mostara krajem siječnja priopćeno je kako će ''zbog povećanog prosjačenja, posebno povećanog prosjačenja maloljetnih osoba u Gradu Mostaru, uposlenici Ustanove Centar za socijalni rad Grada Mostara i uposlenici Policijske uprave Mostar, uz potporu resornog Ministarstva, provoditi zajedničke aktivnosti na suzbijanju ovog problema''.

''Zajedničke aktivnosti će se provoditi na području Grada, u dnevnim i noćnim satima, a prema osobama koje se zateknu u prosjačenju, poduzet će se odgovarajuće, zakonom određene mjere'', poručeno je.

Mostar


AUTOBUSKO STAJALIŠTE

Grad Mostar nastavio s postavljanjem novih autobusnih stajališta

Grad Mostar nastavio je s postavljanjem novih autobusnih stajališta s ciljem poboljšanja uvjeta z...

18 Srp 2024

MOSTAR

U Mostaru jutros 28 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperature zraka u 08 s...

15 Srp 2024

MOSTAR

'Živimo aktivizam' 4. i 5. srpnja u Mostaru

Događaj pod nazivom ''Živimo aktivizam'' održat će se u Mostaru 4. i 5. srpnja u hotelu Mostar, a...

02 Srp 2024