Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za pohane rolane sendviče sa sirom i šunkom

08 Ožu 2021


Recept za pohane rolane sendviče sa sirom i šunkom

Zarolani sendviči na Novom Zelandu su klasik koji se obavezno jede prstima, a odlično pašu ako ste "umorni" zbog koje čašice previše..., piše portal punkufer.hr.

Odvede li vas put na Novi Zeland, preciznije na njegov sjever, nemojte propustiti tipični doručak. Zarolani sendviči od tosta s pozamašnom količinom rastopljenog sira u Wellingtonu su uobičajen zalogaj.

Pravila za pripremu ima tek šačica: kruh se ne smije preklopiti, nego zamotati u rolicu, a osim sira se može dodati i svježeg luka, majoneze ili nekog drugog kremastog namaza. Neki dodaju i malo vrhnja te sjeckanog peršina.

Nakon tostiranja, dok su još vrući, sendviči se premazuju maslacem – i obavezno jedu prstima. Ako ne morate oprati ruke nakon novozelandskih rolica, to znači da niste dobro jeli. U nekim restoranima na otoku tradicionalni sendviči dobivaju posve novo ruho zahvaljujući sastojcima poput ulja tartufa ili meda endemskog drveta rata.

U svakom slučaju, ovo jelo koje dobro dođe za ljenih ili mamurnih vikenda lako možete pripremiti sami.

Sastojci za pohane zarolane sendviče: 

6 kriški tost kruha
Topivi sir
Šunka
1 jaje
1 žlica mlijeka
Kiselo vrhnje
Maslac, ulje za prženje

Priprema:

1. Odrežite rubove kruha (možete ih sačuvati ih za krušne mrvice). Valjkom za tijesto stanjite jednu po jednu krišku kruha pa svaku premažite kiselim vrhnjem.

2. Na donju trećinu svakog tosta stavite po ploškicu šunke i sira pa zarolajte od strane gdje su šunka i sir.

3. Izmiješajte jaje s mlijekom i posolite. U tavi zagrijte maslac s malo ulja. Rolice pržite u tavi, minutu pa okrenite i pržite minutu. Ponovite postupak još dva puta da bi se ispekle i bočne strane. Poslužite dok je vruće.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024