Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za popečke od krumpira s mljevenim mesom

01 Ožu 2021


Recept za popečke od krumpira s mljevenim mesom

Popečci od naribanog krumpira i luka s mesom su hrskava divota koja se topi u ustima. Poslužiti ih možete s kiselim vrhnjem ili kakvim umakom od rajčice, a ako volite ljuto, chilli se lijepo može ukomponirati u smjesu od mljevena mesa ili pak dodati umaku.

Sastojci za popečke od krumpira:

Oko 1200 g krumpira
1 manji luk
1 jaje
2 žlice brašna
2 žlice vrhnja
1 žličica soli

Sastojci za nadjev:

230 g mljevenog mesa
1 manja glavica luka
1/2 žličice soli
1/8 žličice papra
2 žlice vode
začini prema želji (muškatni oraščić, chilli, kopar, vlasac, kurkuma…)

Priprema:

1. Naribajte krumpire i luk ili iskoristite blender za usitnjavanje. Odlučite li ih izmiksati, pripazite da se ne pretvore u kažu, trebaju zadržati grublju teksturu.

2. Stavite luk i krumpir u cjedilo pa lagano pritisnite žlicom da izađe višak tekućine. 

4. Prebacite krumpir i luk u posudu pa dodajte jaje, brašno, vrhnje, sol i papar pa promiješajte.

5. Pomiješajte mljeveno meso, usitnjeni luk, sol papar i vodu u drugoj posudi. Začinite prema želji i promiješajte. Od mesa oblikujte što tanke pljeskavice.

6. Zagrijte ulje u tavi i kad bude dovoljno vruće stavite po žlicu smjese od krumpira i poravnajte žlicom oblikujući male palačinke. Stavite na njih tanke pljeskavice pa prekrijte smjesom od krumpira. Kako bi popečci bili kompaktni pripazite da su pljeskavice manje od palačinke. Nakon otprilike 5 minuta okrenite popečke pa ih stavite na papirnati ručnik. Poslužite s vrhnjem ili omiljenim umakom.

Izvor: Punkufer.hr

GASTRO


Okusi Hercegovine u Marića gaju: Raštika spaja generacije i čuva tradiciju

Tradicionalna Raštikijada, održana u prelijepom ambijentu Agroturizma Marića gaj u Ružićim...

03 Stu 2025

U NEUMU 'DANI BERBE MASLINA U HERCEGOVINI'

Poziv na kušanje izvornosti zlatnih kapi Hercegovine

Piše: V.S.Herceg mostar@dnevni-list.ba U krošnjama višestoljetnih maslina ...

26 Lis 2025