Dnevni.ba - PRELOADER

Rođene zapravo čeka neugodan protivnik

10 Srp 2024


Rođene zapravo čeka neugodan protivnik
Velež - Inter, 20 sati

Podatak da su gosti iz Andore imali status nositelja u ždrijebu, dovoljno je upozoravajući. Bez obzira što iza sebe ova ekipa nema neki rezultat na europskoj sceni. Međutim, treba znati kako se radi o relativno mladom klubu, koji je svoju povijest počeo pisati početkom devedesetih godina. Da je recimo ekipa Veleža krenula u sezonu kako je planirala, 'kec' večeras na Grbavci, bio bi realna opcija. Ali ovako je to daleko od 'sigure'…

Velež svoju večerašnju utakmicu s Interom na Grbavici  treba uzeti s određenom dozom opreza, jer se u Mostaru ovog ljeta stvari rješavaju u hodu. Velež nije zaključio igračku križaljku, pojedini igrači su došli bukvalno nekoliko dana prije utakmice, neki imaju problema s ozljedama i ono što je najvažnije, tu je novi trener, Damir Čanadi, koji je ekipu provjerio tek u jednoj utakmici. 

Gledajući utakmicu Inter Club d'Escaldes - Maccabi Haifa, stiče se dojam da se radi o jednoj solidnoj ekipi koja jeste poražena u ovom susretu 1:3, u kojem su dosuđena čak tri jedanaesterca. I za očekivati, ako je suditi po tradiciji kada su u pitanju ekipi iz Andore, da će gosti probati što duže vremena sačuvati svoju mrežu netaknutom. Da će na različite načine probati usporiti igru protivnika. 

Ako Velež nametne svoj ritam, problema velikih ne bi trebalo biti, ali ako kojim slučajem nasjedne na protivnički plan, onda može biti nezgodno. Jer kako vrijeme bude prolazilo, nervoza će činiti svoje. Zato je potreban jasan plan igre, način na koji bi se mogle tražiti rupe u obrani protivnika, ali i strpljenje. Jer u ovom trenutku bilo kakva pobjeda za ekipu Veleža je jako važna. 

- Čeka nas teška utakmica, nema podcjenjivanja protivnika, reći će kratko Omar Pršeš, strijelac gola protiv AEK-a, u najvećoj utakmici koju je ovaj klub igrao u poslijeratnom periodu.

- Mi smo doživjeli određene promjene u kadru, ali je većina igrača iz prošle sezone tu. Novi je trener, polako hvatamo konce, neke novi zamisli, ali mislim da smo dovoljno spremni za jedan dobar rezultat. Vjerujem da uz dobru podršku s tribina, dobar rezultat neće izostati, dodao je Pršeš.

Za očekivat je da će trener Čanadi na teren poslati provjerenu formaciju 4-2-3-1. U kojoj bi uz Hadžikića na golu, zadnju liniju činili Sturm, Hrkać, Savić (vrlo moguće) i Oreč. Omar Pršeš i Dino Halilović su najizglednije solucije na zadnjem veznom, dok bi u sredini mogla zaigrati trojka Mujan - Šikalo – Suljić.

Mjesto u vrhu napada ostalo bi rezervirano za Haskića. Iako nije isključeno da svoju priliku možda dobije Mlinarić. Utakmica počinje u 20 sati, sudit će Jacob Karlsen, mladi 27-godišnji danski sudac koji nema previše iskustva na međunarodnoj sceni. Prošle sezone uglavnom je sudio utakmice mladih reprezentacija, a pomagat će mu sunarodnjaci Jesper Dahl i Martin Markus.

F. I. 

SPORT


VELEŽ U ANDORI

Čanadi zna što u uzvratu s Interom

Trener Veleža Damir Čanadi dobro zna štro nije štimalo u prvom susretu s andorskim ...

4 h 1 min

ZRINJSKI

Plemići ušli u zadnji tjedan priprema uoči Europe

Ekspedicija Zrinjskog se vratila iz Međimurja i danas će, nakon par dana odmora, Mario Ivanković ...

4 h 38 min

REPREZENTACIJA

Prošao još jedan Euro, još jedan veliki turnir bez BiH…

Mundijali i Eura prolaze, a BiH stoji, sve to gleda sa strane. Čeka se valjda neki dar s nebesa, ...

4 h 43 min