Dnevni.ba - PRELOADER

Rotary club Mostar darovao bebe

23 Velj 2022


Rotary club Mostar darovao bebe

U povodu obilježavanja Rotary dana Bosne i Hercegovine, izaslanstvo Rotary kluba Mostar u srijedu je posjetilo Kantonalnu bolnicu (KB) "Dr. Safet Mujić" Mostar i Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar te tom prigodom darivalo 12 porodilja, odnosno njihovih beba prigodnim poklonima.

“Ovo je mali znak pažnje za majke 12 djevojčica i dječaka sa nadom da će postati dobri ljudi koji će biti od koristi zajednici”, poručio je Nevzet Sefo, predsjednik Rotary kluba Mostar. “Rotary club tradicionalno brine o mladim naraštajima. Darivanje novih majki je samo jedna od aktivnosti našeg kluba.” – dodala je dr. Martina Šoljić, članica RC Mostar.  

Pored današnje akcije, između ostalog, u toku je još jedan projekt Rotary kluba Mostar kroz koji će se osigurati mjesečne stipendije za štićenike Dječjeg doma u Mostaru.       

Prvi Rotary klub osnovan je u Chicagu  23. 2. 1905. godine s ciljem pružanja humanitarne pomoći, poticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu.

Od tada pa do danas Rotary zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji preko 35.000 klubova u preko 150 zemalja, koji imaju 1,2 miliona članova.

U Bosni i Hercegovini trenutno aktivno djeluje 15 Rotary klubova, a jedan od njih je i Rotary klub Mostar koji posljednjih 20 godina kontinuirano radi na projektima pomoći zajednici.

Mostar


AUTOBUSKO STAJALIŠTE

Grad Mostar nastavio s postavljanjem novih autobusnih stajališta

Grad Mostar nastavio je s postavljanjem novih autobusnih stajališta s ciljem poboljšanja uvjeta z...

18 Srp 2024

MOSTAR

U Mostaru jutros 28 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperature zraka u 08 s...

15 Srp 2024

MOSTAR

'Živimo aktivizam' 4. i 5. srpnja u Mostaru

Događaj pod nazivom ''Živimo aktivizam'' održat će se u Mostaru 4. i 5. srpnja u hotelu Mostar, a...

02 Srp 2024