Dnevni.ba - PRELOADER

SIPA u akciji u Mostaru pronašla mitraljez, automatske puške, "zolju", ručne bombe, 5.500 eura..., uhapšena jedna osoba

06 Lip 2024


SIPA u akciji u Mostaru pronašla mitraljez, automatske puške, "zolju", ručne bombe, 5.500 eura..., uhapšena jedna osoba
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije "Nitro" na području Mostara realizovali usmenu naredbu Općinskog suda u Mostaru, kojom prilikom je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice, koje je kriminalistički obrađeno i ispitano u svojstvu osumnjičenog.  O daljem statusu lica lišenog slobode će odlučivati Kantonalno tužilaštvo Mostar.

- Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: puška M48, ručni raketni bacač "zolja" sa odgovarajućim eksplozivom marke PBP 64 mm, M80, 15 ručnih bombi, mitraljez i šest automatskih pušaka kalibra 7,62 mm, četri okvira za automatsku pušku, dva  trotilska metka od po 500 i 100 grama, sporogoreći štapin dužine 20 centimetara, nosač za trotilski metak, eksploziv nepoznate marke težine oko 100 grama, 530 komada metaka za automastku pušku kalibra 7,62 milimetra, pancir i novac u iznosu od 5. 500 eura, prenosi Faktor.

Operativna akcija "Nitro" realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, a zbog postojanja osnova sumnje da je lice lišeno slobode počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju SIPA-e. 

Crna kronika


MORBILE

Još jedna žrtva morbila: Osamnaestogodišnjak iz Zenice prvi smrtni slučaj u ZDK

Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prijavljen je prvi smrtni slučaj od morbila ...

18 min

POLICIJA

U prometnoj nesreći u Bugojnu smrtno stradao motociklist

Tijekom protekla 24 sata u Srednjobosanskom kantonu (SBK) evidentirano je osam prometnih nezgoda ...

6 h 14 min

DROGA

MUP KS: U akciji "Bella" uhapšen 35-godišnjak, zaplijenjena droga

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, pod nadzorom postupaj...

7 h 10 min