Dnevni.ba - PRELOADER

Skupština usvojila Program rada Vlade HNŽ-a za 2024.godinu

20 Lip 2024


Skupština usvojila Program rada Vlade HNŽ-a za 2024.godinu
Skupština HNŽ-a

Zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije na današnjem su, 12. redovitom zasjedanju prihvatili Program rada Skupštine za 2024. godinu kojim su utvrđeni ciljevi i zadaci koje Skupština treba ostvariti u sklopu svojih ustavnih i zakonskih mjerodavnosti, javlja FENA. 

Programom su obuhvaćeni najznačajniji propisi i drugi akti koja će Skupština razmatrati i usvajati u tekućoj godini, s ciljem uređenja svih područja života i rada u mjerodavnosti Županije, propisani Ustavom FBiH, Ustavom HNŽ-a i zakonima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Prihvaćeno je i Izvješće o radu Vlade HNŽ-a za 2023. te usvojen Program rada Vlade za 2024. godinu. Taj program predstavlja prikaz mjera kojima će biti nastavljene aktivnosti iz prethodnih godina, s ciljem postizanja pravne sigurnosti, gospodarskoga rasta i društvene solidarnosti.

Naglašeno je kako Vlada ostaje čvrsto opredijeljena provedbi reformskih procesa iz Akcijskoga plana za realizaciju Reformske agende za BiH, a nastavit će i s aktivnim sudjelovanjem i davanjem doprinosa u procesu pristupanja BiH europskim integracijama u smislu preustroja javne uprave i pravosuđa, kao i usklađivanja županijskoga zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije.

"Aktivno sudjelovanje u procesu izradbe Programa integriranja BiH u EU jedan je od najbitnijih prioriteta Vlade jer će na jednomu mjestu biti sadržane sve zakonodavne i  nezakonodavne mjere sukladno ustavnim mjerodavnostima HNŽ-a koje je neophodno donijeti u određenomu vremenskom razdoblju", stoji u priopćenju.

Istaknuto je kako će, s ciljem ostvarenja postavljenih prioriteta, Vlada svoje programske aktivnosti provoditi timski, koordinirano i u suradnji sa socijalnim partnerima, promičući kulturu međusobnoga poštivanja, dijaloga i otvorenosti prema javnosti. Usvojeni program utvrđuje prioritetne ciljeve u postizanju ravnoteže između socijalnih, gospodarskih i okolišnih zahtjeva s mogućnošću da, u procesima njegove provedbe, može biti prilagođavan u skladu s eventualno izmijenjenim uvjetima.

"Treba istaći kako vizija razvitka HNŽ-a prepoznaje ovu županiju kao gospodarski i društveno najrazvijeniju regiju u BiH, prepoznatljivu kao podneblje ugodnoga življenja i visokoga životnog standarda, privlačno za ulaganja, s jakim poduzetništvom koje se zasniva na malim i srednjim poduzećima, poljoprivredi i turizmu, i koja svoj gospodarski razvitak i društveni boljitak gradi na sinergiji različitosti, poštujući odrednice gospodarske, društvene i okolišne održivosti", navodi se u priopćenju.

BIH


BH POŠTA

Građani BiH sve češće dobijaju sumnjive SMS-ove, iz BH Pošte poručili: Riječ je prevari, ne odgovarajte

Kompanija BH Pošta poslala je novo upozorenje za korisnike povodom sve češćih sluča...

42 min

DRAGAN ČOVIĆ

ČOVIĆ U POŠTI Prijavljen zbog zlouporabe javnih resursa, Središnjem izbornom povjerenstvu ništa nije sporno

Izmjene Izbornog zakona BiH koje od ove godine omogućavaju kažnjavanje političkih stranaka ako vo...

49 min

DJECA U BIH

Država ne štiti djecu od nasilja

Centri za socijalni rad u Bosni i Hercegovini ne štite dovoljno djecu nakon konfliktnih razvoda r...

58 min