Dnevni.ba - PRELOADER

Slavna glumica vrijedna 95 milijuna dolara: "Ja sam srednja klasa"

22 Svi 2024


Slavna glumica vrijedna 95 milijuna dolara: "Ja sam srednja klasa"
Cate Blanchett

Glumica Cate Blanchett dobila je oštre reakcije na internetu nakon što je na Filmskom festivalu u Cannesu izjavila da je “srednja klasa".

Slavna glumica, čija se imovina procjenjuje na 95 milijuna dolara, komentirala je "srednju klasu" tijekom konferencije za novinare u Cannesu, gdje je premijerno prikazala svoj novi film Rumours. "Bjelkinja sam, privilegirana sam, srednja sam klasa i mislim da me se može optužiti da imam kompleks bijelog spasitelja", rekla je Blanchett dok je razgovarala o svom iskustvu rada s redateljima filmova o izbjeglicama.

"Ali da budem potpuno iskrena, moja interakcija s izbjeglicama na terenu i također u sredinama u koje su preseljeni potpuno je promijenila moju perspektivu na svijet i krajnje sam zahvalna na tome", dodala je.

Obožavatelji su oštro kritizirali glumicu na društvenim mrežama. "Cate Blanchett misli da je 'srednja klasa' u usporedbi s kim? Jeffom Bezosom? Bogati ljudi su tako nedodirljivi", "Ona je odvojena od stvarnosti", "Da, stvarno je teško imati posla sa siromašnima", "Cate Blanchett je 'srednja klasa'... a ja sam žirafa", bili su samo neki od komentara.

Međutim, neki obožavatelji branili su Blanchett i istaknuli da ona koristi izraz "srednja klasa" u britanskom slengu, gdje se odnosi na naslijeđe i obiteljski status, a ne na bogatstvo. "Ona govori o svojoj klasi, a ne o svom bankovnom stanju", rekla je jedna osoba na X-u.

Glumičina nova mračna komedija debitirala je u subotu navečer u Cannesu, pokupivši četiri minute ovacija. U režiji Guya Maddina, Evana Johnsona i Galena Johnsona, u Rumours također glume i Alicia Vikander, Charles Dance, Roy Dupuis, Denis Ménochet, Nikki Amuka-Bird te Rolando Ravello.

Film "prati skupinu svjetskih vođa koji se sastaju na G7 - političkom i gospodarskom susretu između Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država - ali se izgube u šumi dok pokušavaju sastaviti zajedničku izjavu", navodi Variety.

FILM


ROBERT PATTINSON

Robert Pattinson radi na remakeu legendarnog horora iz 80-ih

Robert Pattinson i redatelj Parker Finn rade na remakeu kultnog horora Opsjednutost (Possession) ...

13 h 16 min

NEUM

Suradnja Neum underwater film festivala i Hrvatske pošte d.o.o. Mostar

Prekrasna poštanska marka spremna za slanje u zemlji i inozemstvu od 18. srpnja 2024. godi...

13 Lip 2024

CILLIAN MURPHY

Cillian Murphy tvrdi da mu je ovo najdraži film koji je snimio

Cillian Murphy pažljivo je birao svoje projekte stvarajući jednu od najkvalitetnijih filmografija...

13 Lip 2024