Dnevni.ba - PRELOADER

ŠOKANTNO ‘Dankin otac zaustavio je ubojice i pitao ih jesu li vidjeli curicu. Rekli su ‘ne‘ i otišli na deponij‘

04 Tra 2024


ŠOKANTNO ‘Dankin otac zaustavio je ubojice i pitao ih jesu li vidjeli curicu. Rekli su ‘ne‘ i otišli na deponij‘
Strašni detalji

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić objavio je detalje strašnog raspleta događaja oko dvogodišnje djevojčice Danke Ilić koja je ubijena.

- Majka Ivana Ilić je došla iz Bora u 13.10, djeca su bila u dvorištu. Sin joj je tražio vodu.

- U ovom slučaju aktiviran je sistem "Pronađi me". Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku njezina telefona, njeno kretanje, pritom analizirajući sve moguće osobe koje su tu prolazile, rekao je ministar.

- Nazvala je muža u 13.41, a onda u 13.45 policiju koja je na lice mjesta izašla u 13.59 i odmah krenula u potragu, dodao je.

 
Danka se šetala cestom, majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto. Prema iskazu, osumnjičeni za Dankino ubojstvo su bili na radnom zadatku, stigli su u 13.20.

- Vozilo u kojem su bili S.J. i D.D. je ispred ograde bilo dvije i pol minute, i prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Da bi potom, kada su krenuli, djevojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta za zaustavljanje. Automobilom je upravljao osumnjičeni D.D., dok je S.J., koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio u zadnji dio vozila preko alata. Tijekom vožnje dogovorili su se da tijelo treba negdje baciti - rekao je Gašić.

Kako je dodao, po izlasku iz Banjskog polja u 14.00 sati zaputili su se starobajanskim putem i prilikom dolaska na deponij, na kojem su se zadržali minut i 49 sekundi, uzeli su dijete i bacili ga na brdo na kojem je bila gomila smeća.

- Osumnjičeni su bili u fiat pandi... U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao jesu li je vidjeli, rekao je da nisu i otišli. Prilikom dolaska na deponiju, S.J. je uzeo dijete i bacio je na deponij gdje je bilo smeće.

- D.D. je za to vrijeme bio pokraj auta pazeći da neko ne naiđe. Nakon toga su se vratili u firmu, ostavili vozilo. O monstruoznosti i hladnokrvnosti ubojica djevojčice svjedoči i činjenica da je S.J. po pozivu direktora istog dana otišao u Banjsko polje tražiti djevojčicu, svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio - rekao je Gašić.

Gašić je rekao i da su početne informacije morali dobiti od majke.

 
Kako kaže, ukupno je napravljeno 15 poligrafskih testiranja. Pregledane su i snimke s deset kamera, a potom je potvrdio da imaju saznanja da je jedan od dvojice osumnjičenih prebacio tijelo malene Danke na drugu lokaciju.

- Doveli smo ih drugi dan, poligrafski ih testirali. Vozač automobila je imao zakašnjelu reakciju na poligrafskom testiranju, dok je suvozač reakciju imao odmah. Odmah smo im oduzeli automobile. Taj automobil je bio pun alata i rezervnih dijelova. Njih dvojica su nas odveli do deponija da nam pokažu gdje je tijelo, ali imamo saznanje da se jedan od njih vratio tamo 28. ožujka i da je prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog svaljuju krivicu, rekao je Gašić.

Vijesti iz svijeta


RAMZAN KADIROV

Čečenski lider Kadirov: Sanjam da nakon rata Zelenski završi u mom podrumu u Čečeniji

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je kako bi volio da predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski n...

2 h 48 min

SPLIT

U Splitu udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

DANAS oko 13 sati je na Sućidru, točnije u Velebitskoj ulici u Splitu, došlo do narušavanja javno...

3 h 10 min

ANDREJ PLENKOVIĆ

Plenković o prijetnji Nacionalu: Osuđujem sve prijetnje novinarima

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je Postaju granične policije Cetingrad, a tom prig...

3 h 34 min