Dnevni.ba - PRELOADER

ŠOKANTNO PRIZNANJE Dalibor Matanić: Pijan i drogiran sam uznemiravao kolegice. Žao mi je, liječim se

05 Tra 2024


ŠOKANTNO PRIZNANJE Dalibor Matanić: Pijan i drogiran sam uznemiravao kolegice. Žao mi je, liječim se
Seksualno uznemiravanje

Nakon što se posljednjih tjedana u glumačkim kuloarima počelo sve glasnije pričati o optužbama za seksualno uznemiravanje na račun redatelja Dalibora Matanića on se oglasio na društvenim mrežama te se ispričao zbog neprimjerenih postupaka i otkrio da se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje, piše index.hr.

Objava je stigla baš kada je Večernji list objavio članak o tome da je Matanić zbog uznemiravanja žena izgubio sve poslove.

"Kajem se", objavio je uz fotografiju.

"Prijavio sam se u ustanovu za liječenje"
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Drage kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji. Stvarni i virtualni. Možda ste primijetili da sam nestao s društvenih mreža. Međutim, danas sam se vratio samo kako bih vam ispričao svoju priču, jer puno je verzija ovih dana, a volio bih ipak da čujete moju stranu.

Više od 20 godina brinem na setu da žene imaju mir toliko potreban za glumačku koncentraciju i zato većina glumaca i voli raditi sa mnom jer ne dopuštam nikakva uznemiravanja, čak sam znao dati i otkaze onima koji ne bi poštovali mir glumica i ostalih suradnica. Kako to obično biva, znao sam svaki detalj u kadru kojeg bi snimao, no pritom osobno nisam bio svjestan detalja svog ponašanja...

Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode..

Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga.

"Posao je užasno stresan"

Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava.

Volio bih prije svega da u ovome budem primjer drugim kolegama, riječ je o vrlo osjetljivom terenu u kojem se neki od nas očito ne snalaze najbolje.

Dijelu žena već sam se osobno ispričao i molio za oprost. Nastavit ću to najponiznije i s punim respektom raditi tijekom liječenja.

Priznajem svoje pogrešne postupke, ali apeliram na medije da se zbog zaštite moje obitelji, ne nadodaju priče i da se svakako priča na adekvatan način obradi i provjeri te ne miješa s drugim slučajevima. Moja žena i troje djece smo humanistički odgojeni, mi ne znamo mrziti, mi ne zamjeramo onima koji su nas drugi dan zbog mojih grešaka, odmah ostavili bez posla, stekli smo neke nove lijepe prijatelje koji su spremni pomoći. Najbitnije u svemu ovome je da sam ja u potpunosti osvijestio da je to što sam radio neprihvatljivo, tog nisam bio svjestan i nisam razumio svoju poziciju na ispravan način. Nema opravdanja za pogreške koje sam počinio, predan sam radu na sebi kako se takvo ponašanje i postupci ne bi nikada ponovili.

Spreman sam snositi posljedice, suočiti se s problemima koje imam, ali molim sve, posebno medije, da budu obzirni prema mojoj obitelji, koja s ovim nema ništa.

Napravio sam puno umjetničkih uspjeha za ovu zemlju, ali vjerujte mi da bi iste sekunde sve to mijenjao samo da sam na trenutak bio bolji muž, bolji otac i manje povrijedio druge...

Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao.

Hvala svima, naročito glumcima na iskrenoj podršci."

O čemu je riječ?
Posljednjih tjedana u kuloarima se pričalo da su Daliboru Mataniću otkazane brojne suradnje zbog optužbi za seksualno uznemiravanje kolegica. Navodno je među njima bila i kampanja HDZ-a. Redatelj se dugo nije oglašavao ni na društvenim mrežama, a zatim se saznalo i da se prijavio na liječenje od ovisnosti.

Crna kronika


MUP KSB

MUP KSB: U Travniku pronađeno oko 1 kg opojne droge speed

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Središnja Bosna (KSB)...

2 h 4 min

UŽAS U NJEMAČKOJ

Mohamed (17) se prije seksa skinuo ispred Blance (28), a ona se nasmijala. Nekoliko minuta kasnije bila je mrtva

Jedan je 17-godišnjak brutalno pretukao i na kraju zadavio ženu koja mu se tijekom seksa s...

2 h 33 min

PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEROINA I SPIDA

Braća iz Mostara uhićena zbog dilanja droge

Braća iz Mostara E. Đ. (52) i N. Đ. (34) uhićeni su jučer u akciji koju su izveli pripadnici Odje...

5 h 20 min