Dnevni.ba - PRELOADER

Spojeni predmeti protiv Dodika i Lukića, novo ročište 3. travnja

06 Ožu 2024


Spojeni predmeti protiv Dodika i Lukića, novo ročište 3. travnja

U srijedu je u Sudu BIH nastavljeno suđenje predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora "Službenog glasnika RS-a" Milošu Lukiću, a u predmetu pokrenutom zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Prethodno je u siječnju

Lukićev predmet, zbog njegova zdravstvenog stanja, bio odvojen od Dodikovog. Na ročištu su iskaze trebala dati tri inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH koji su radili na izuzimanju dokumentacije iz "Službenog glasnika RS-a". No, svjedočio je samo jedan inspektor SIPA-e, Dragan Kremenović, jer je Tužiteljstvo odustalo od svjedočenja druga dva inspektora a Obrana predsjednika RS-a navela je da je nepotrebno dovođenje inspektora SIPA kao svjedoka. Ujedno je odlučeno da se predmete protiv Dodika i Lukića ponovno objedini. Naredno ročište zakazano je za 3. travanj.

Kao i do sada, optužene je pred zgradom Suda BiH uz pljesak dočekalo veliki broj građana, političara i predstavnika udruga iz RS-a te Srba iz FBiH koji su se okupili kako bi im pružili podršku, dok je Dodik bio u pratnji svog odvjetničkog tima kojeg čine Goran Bubić i Anto Nobilo, a Lukić u pratnji svog odvjetnika Miljkana Pucara.

leftorcms::common.uncategorized


SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Svjetski dan izbjeglica danas će biti obilježen i u BiH

Svjetski dan izbjeglica je međunarodni događaj koji svake godine, 20. juna, organiziraju Ujedinje...

20 Lip 2024

IZRAELSKA VOJSKA

UN upozorava Izrael da ne napada Rafah: "To bi izazvalo epsku humanitarni katastrofu"

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres upozorio je izraelsku vojsku da ne širi svoj na...

11 Svi 2024