Dnevni.ba - PRELOADER

Srednja elektrotehnička škola 'Salih-Salko Ćurić' Mostar proglašena najuspješnijom školom u HNŽ

07 Lip 2024


Srednja elektrotehnička škola 'Salih-Salko Ćurić' Mostar proglašena najuspješnijom školom u HNŽ
Srednja elektrotehnička škola

U Pedagoškom zavodu Mostar održana je manifestacija dodjele nagrada i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate na kantonalnim takmičenjima u školskoj 2023/2024. godini.

JU Srednja elektrotehnička škola "Salih-Salko Ćurić" Mostar po prvi put se našla na pobjedničkom tronu, osvojivši prvo mjesto na nivou Hercegovačko-neretvanske županije saopćeno je iz te škole, javlja FENA. 

Nagradu je uručila direktorica Pedagoškog zavoda Mostar Enisa Gološ, te je  J.U Srednja elektrotehnička škola “Salih-Salko Ćurić” Mostar proglašena najuspješnijom školom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.  U ime škole nagradu je preuzela profesorica hemije Amira Džeko.

Direktor škole Jasmin Drljević istakao je da je najveća nagrada koju jedna škola može dobiti upravo uspjeh njenih učenika. Pohvalio je učenike i uputio čestitke kako učenicima, tako i njihovim mentorima i roditeljima.

"U budućnosti ćemo se nastaviti truditi da pružimo najbolju moguću podršku našim učenicima i nastavnom osoblju" izjavio je Drljević.

Naglasio je i važnost učešća učenika na takmičenjima jer ona, kako je kazao, omogućavaju učenicima da razvijaju svoje vještine, samopouzdanje i takmičarski duh, te da se povezuju sa svojim vršnjacima iz drugih škola, što je neprocjenjivo za njihov lični i akademski razvoj.

"Trebalo je mnogo truda, rada i odricanja za ovu laskavu titulu. Rezultat koji je došao u najbolji čas je potvrda i poticaj svima nama da se trud uvijek isplati", zaključio je Jasmin Drljević.

BIH


AFRIČKA SVINJSKA KUGA

Potvrđeni novi slučajevi afričke svinjske kuge u ŽZH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da je zaprimilo...

2 min

MORBILE

Još jedna žrtva morbila: Osamnaestogodišnjak iz Zenice prvi smrtni slučaj u ZDK

Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prijavljen je prvi smrtni slučaj od morbila ...

12 min

VRELINE SE ODRAZILE NA USJEVE

Ugroženo povrće i silažni kukuruz, cijene visoke, mešetare uvozni lobiji i trgovci

Ekstremno visoke temperature i suša, koji su u proteklom razdoblju pogodili i BiH, odrazil...

2 h 17 min