Dnevni.ba - PRELOADER

STANDARDNO Dodik 'opleo' po Baerbock

04 Ožu 2024


STANDARDNO Dodik 'opleo' po Baerbock

Njemačka je svojom politikom okupirala BiH, ali ne može okupirati nas u Republici Srpskoj. Stav RS-a je uvijek bio jasan: jesmo za europski put, ali sa svojim jasnim ustavnim nadležnostima, poručio je predsjednik RS-a i čelnik SNSD-a Milorad Dodik u svjetlu posjeta našoj zemlji ministrice vanjskih poslova Njemačke Analenne Baerbock.

- Vidim da ministrica Baerbock dolazi ponovno prosipati svoje frustracije o secesiji, pričati o reformama i vladavini prava, a onda nam poslati i podržavati lažnog Christiana Schmidta i pokazati da ovdje nema ni "p" od vladavine prava, komentirao je Dodik u objavi na društvenoj platformi X te je ponovio poruku da planovi za secesiju ne postoje.

- Ako nekad i dođe do odluke o neovisnosti, ona će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Schmidta, koji pokušava urušiti RS a kojeg Baerbock podržava, dodao je predsjednik RS-a u osvrtu na izjavu ministrice da se 'Njemačka odlučno suprotstavlja svima koji svojim fantazijama o otcjepljenju BiH postavljaju prepreke na putu ka EU'. Kako je dodao, očito je da Njemačku potresa afera u svezi planova da se raketama te zemlje gađa Krimski most.

- Nitko više ne vjeruje ni Baerbock niti vjeruje u njemačke dobre namjere, navodi Dodik uz opasku da su, kakve god da ministrica poruke pošalje za BiH, one istrošene i bez smisla. Prema njegovim riječima, bilo bi dobro da Njemačka prestane negirati srpska prava u BiH i otpočne dijalog, a ne da Srbima presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Schmidta.

- Ona je u BiH kako bi se lažno predstavila kao netko tko pomaže, a u suštini želi pribaviti poene na već donesenu odluku da se BiH odobre pregovori, no bez datuma njihova otpočinjanja. To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na razini BiH su se usuglasili to okvalificirati kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo, da povede lažnog Schmidta kući, a ne da nas zamlaćuje, zaključio je.

leftorcms::common.uncategorized


SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Svjetski dan izbjeglica danas će biti obilježen i u BiH

Svjetski dan izbjeglica je međunarodni događaj koji svake godine, 20. juna, organiziraju Ujedinje...

20 Lip 2024

IZRAELSKA VOJSKA

UN upozorava Izrael da ne napada Rafah: "To bi izazvalo epsku humanitarni katastrofu"

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres upozorio je izraelsku vojsku da ne širi svoj na...

11 Svi 2024