Dnevni.ba - PRELOADER

Stigle specijalne ekipe za spašavanje iz ruševina!; Stručnjak: ‘Majka je ključna u istrazi‘

29 Ožu 2024


Stigle specijalne ekipe za spašavanje iz ruševina!; Stručnjak: ‘Majka je ključna u istrazi‘
ČETVRTI DAN POTRAGE

Četvrti je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala kod Bora u Srbiji. Policija nije nedaleko Sarajeva pronašla dvogodišnju Danku Ilić iz Srbije nakon što su uhićene tri osobe jer su putem TikToka tražili 25.000 eura za informaciju o njezinu nestanku.

Po nalogu beogradskog ureda Interpola, pripadnici Federalne uprave policije za cyber kriminal uspjeli su locirati tri osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku dvogodišnjeg djeteta iz Banjskog Polja kod Bora u Srbiji. Trojka je uhićena na području Hadžića nedaleko Sarajeva, izvijestili su iz policije. Kako saznaje Dnevni Avaz, uhićeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

Policija je pretražila šire područje gdje su se uhićeni nalazili, no nisu pronašli djevojčicu. Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Jedan od njih je uživo na Tik Toku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu. Nakon uhićenja, u policiji su navodno izjavili da su se ‘samo šalili‘, piše N1.

Majka važan dio istrage
Budući da nestala djevojčica i dalje nije pronađena opsežnom potragom terena u kojoj je sudjelovalo više od 1000 ljudi, fokus istrage je, kako je inače policijska praksa, prebačen na obiteljske kontakte oca i majke Danke Ilić. Posebno važan dio istrage je majka Ivane Ilić,jer je ona jedina bila s djecom u kobnim trenucima i praktički je posljednja koja je vidjela svoju kćer prije nestanka.

- Prvi dio potrage ukazao je na to da nije bilo ad hoc nestanka djevojčice. Drugi dio potrage sada je fokusiran i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka o tome što bi mogao biti motiv nestanka - rekao je za Blic Bratislav Timotijević, umirovljeni inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Zato policija sada detaljno provjerava sve okolnosti majčine prijave nestanka tog kobnog dana, sve što se događalo od Dankina nestanka do dolaska dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko selo.

Policija provjerava majčin iskaz, njen mobitel je poslan na analizu, a sa suprugom je već dvaput bila na višesatnim razgovorima u policiji. To ne znači da je bilo tko od njih ili uže obitelji osumnjičen za bilo što Detaljne provjere članova uže obitelji su uobičajene u ovakvim slučajevima i mogu dovesti i do toga da se pojedine osobe u potpunosti isključe iz daljeg tijeka istrage.

- Mora se sve još jednom provjeriti da doista nema tragova da je djevojčica negdje nestala i da se eventualno ne nalazi na tom području. Sva su pitanja otvorena, sve su mogućnosti u fokusu, korak po korak, svaki detalj treba istražiti. Ništa se ne smije ostaviti po strani niti olako prihvatiti - kaže Timotijević.

Dvije specijalne ekipe za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, koji su dio Sektora za izvanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica, prenosi jutarnji.hr.

Crna kronika


MUP KSB

MUP KSB: U Travniku pronađeno oko 1 kg opojne droge speed

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Središnja Bosna (KSB)...

29 min

UŽAS U NJEMAČKOJ

Mohamed (17) se prije seksa skinuo ispred Blance (28), a ona se nasmijala. Nekoliko minuta kasnije bila je mrtva

Jedan je 17-godišnjak brutalno pretukao i na kraju zadavio ženu koja mu se tijekom seksa s...

59 min

PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEROINA I SPIDA

Braća iz Mostara uhićena zbog dilanja droge

Braća iz Mostara E. Đ. (52) i N. Đ. (34) uhićeni su jučer u akciji koju su izveli pripadnici Odje...

3 h 46 min