Dnevni.ba - PRELOADER

Stisak muškarca otkriva da li je za brak

10 Lip 2024


Stisak muškarca otkriva da li je za brak
Istraživanje

Žene češće biraju muškarce sa čvrstim stiskom ruke, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Columbia, pišu Nezavisne.

Ranija istraživanja pokazala su kako takvi muškarci imaju manji rizik od razvijanja srčanih bolesti i prerane smrti, imaju manje rizika da će imati problema s erektilnom disfunkcijom, a ovo je prvo koje je dovelo u vezu snažan stisak ruke muškarca i vjerovatnoću za brak.

Žene preferiraju snažnije muškarce o kojima vjerojatno neće trebati puno brinuti u starosti, pokazalo je istraživanje autora Vegarda Skirbeka, a u kojem je učestvovalo pet hiljada ispitanika. Skirbek upozorava kako "mlitav" stisak ruke može biti pokazatelj lošije zdravstvene slike.

Istraživanje je obuhvatilo muškarce rođene između 1923. i 1935. te one rođene između 1936 i 1948. Pokazalo se kako je u skupini muškaraca rođenih nakon 1935. bilo više onih koji su imali slabiji stisak ruke i ostali su neoženjeni.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu London 2010. godine, pokazalo je da slabašan stisak ruke kod muškarca može biti pokazatelj povećanog rizika od prerane smrti, a oni s jačim stiskom lakše i brže rezonuju, rješavaju probleme i imaju odlične rezultate na testovima pamćenja.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu SSM-Population Health.

LJUBAV&SEKS


LJUBAVNI PAR

Sedam stvari koje se mogu dogoditi vašem tijelu ako živite bez intimnih odnosa

Seks gradi bliskost među partnerima i stvara osjećaj duboke emotivne povezanosti, kao i osjećaje ...

13 Lip 2024

LJUBAV

Najveći neprijatelj veza i brakova s kojim se svi susrećemo

Studije su pokazale da su novac i se.s najčešći uzroci za razvod braka, ali terapeuti i drugi psi...

13 Lip 2024

AFERE I TAJNE

Uhvatila muža i svoju majku usred spolnog odnosa, dok joj je najstarija kćerka bila u kući; DNK test razorio im obitelj!

Afere i tajne lako mogu uništiti svaku obitelj, ali neki su preljubi i izdaje gori od drug...

12 Lip 2024