Dnevni.ba - PRELOADER

Stiže film o Bruceu Springsteenu

10 Tra 2024


Stiže film o Bruceu Springsteenu
Jeremy Allen White

Početkom svibnja 1974. godine, američki muzički kritičar i producent Jon Landau gledao je nastup Brucea Springsteena koji je iza sebe tada imao dva hvaljena albuma, ali nije uživao veliku popularnost mainstream publike.

U svojoj recenziji njegova nastupa za bostonski magazin The Real Paper, Jon Landau je napisao proročanske riječi koje su promijenile tok karijere mladog muzičara: Vidio sam budućnost rock ‘n’ rolla i ime joj je Bruce Springsteen.

Pročitao ih je i sam Springsteen koji je potom pronašao Landaua i pozvao ga da producira njegov sljedeći album. Rezultat njihove suradnje je album Born To Run koji je postigao ogroman komercijalni uspjeh i lansirao Springsteena među globalne muzičke zvijezde. Ostalo je povijest.

Bilo je samo pitanje vremena kada će The Boss dobiti svoj biografski film i njegovi obožavatelji napokon su to dočekali. Naime, 20th Century i Disney produciraju film Deliver Me From Nowhere u režiji Scotta Coopera, koji je ujedno napisao i scenarij na temelju knjige Warrena Zanesa.

Priča filma prati stvaranje albuma Nebraska iz 1982. godine, jednog od najboljih albuma svih vremena po mišljenju kritičara, a u stvaranju filma sudjeluju Springsteen i Landau.

Bruce Springsteen i Nebraska imali su dubok utjecaj na mene i moj rad. Kroz tematiziranje očaja, razočaranja i borbi svakodnevnih Amerikanca, Bruce je formirao ostavštinu bez premca, oslikavajući nepokolebljiv portret ljudskog stanja. Ipak, usred tame, prosijava osjećaj otpora i nade koji reflektira neukrotiv duh. To je Bruce kojeg sam upoznao, kojeg volim i kojeg ću slaviti ovim filmom, rekao je redatelj, prenosi Zadovoljna.hr.

Macon

Prema pisanju The Hollywood Reportera i Varietyja, Jeremy Allen White trebao bi utjeloviti Springsteena. Trenutno jedan najtraženijih glumaca svoje generacije, 33-godišnji Jeremy proslavio se ulogom Lipa u američkoj verziji serije Shameless. Deset godina glumio je člana živopisne obitelji Gallagher, a onda ga je uloga chefa Carmyja u seriji The Bear dovela do nove razine popularnosti, ali i do titule seks simbola.

Žene diljem svijeta pale su na pomalo izgubljenog i anksioznog, ali šarmantnog Carmyja. Onda je Jeremy početkom siječnja ove godine postao zaštitno lice nove kampanje donjeg rublja Calvin Klein i zamalo slomio internet fotografijama na kojima se istaknula njegova nevjerojatna fizička forma.

Springsteenovi fanovi ovih se dana šale kako je možda i malo previše nabildan za novu ulogu, ali sigurni smo da verzija Bossa s kojim mišićem više nikome neće smetati.

FILM


AMERIČKI GLUMAC

Keanu Reeves snimljen na setu novog filma

Keanu Reeves snimljen je na setu svog novog filma Outcome, a ponovo je pokazao poniznost po kojom...

13 h 51 min

CATE BLANCHETT

Slavna glumica vrijedna 95 milijuna dolara: "Ja sam srednja klasa"

Glumica Cate Blanchett dobila je oštre reakcije na internetu nakon što je na Filmsk...

22 Svi 2024

MATTHEW PERRY

Policija pokrenula istragu o smrti Matthewa Perrya: Ko je nabavio drogu

Policija Los Anđelesa (LAPD) i Administracija za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajednič...

22 Svi 2024