U ovom restoranu na slobodan stol se čeka čak godinu dana
Restoran
Ako želite večerati u najboljem restoranu Disfrutar u Barceloni trebat ćete se strpiti jer je lista za rezervaciju stola duga čak godinu dana, prenosi N1.
Ovaj restoran nedavno je bio na vrhu popisa 50 najboljih svjetskih restorana.
Za kuhare koji su pokrenuli ovaj restoran, biti okrunjen najboljim na svijetu velika je čast. Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch upoznali su se u restoranu “El Bulli”. Tamo su ova tri Katalonca izbrusila svoje vještine i stekla znanje koje ih je dovelo do vrhunca kulinarskih postignuća.
Godine 2012. odlučili su postati partneri i otvoriti svoj prvi restoran Compartir, u gradu Cadaqués, Girona. Od tada su tri kuhara otvorila još dva restorana: Disfrutar u Barceloni (2014.) i Compartir također u Barceloni (2022.).
Kažu da nagrada pokazuje snagu španjolske kuhinje.
Prvu Michelinovu zvjezdicu dobili su 2015., drugu 2017., a 2023. treću. Godine 2022. zauzeli su treće mjesto na listi 50 najboljih svjetskih restorana, a sljedeće godine drugo.
Web stranica 50 najboljih svjetskih restorana opisala je Disfrutar kao “gastronomsko iskustvo života, briljantno maštovita jela, nenadmašno tehničko majstorstvo i razigranu prezentaciju”.
“Otkako smo dobili nagradu, problem s rezervacijama je postao veći. Prije smo imali listu čekanja od možda sedam-osam mjeseci, sada imamo skoro godinu dana dugu listu, objasnila je voditeljica Vicente Lara, piše euronews.