Dnevni.ba - PRELOADER

Ubio suprugu s 14 uboda nožem jer se požalila kako joj pecivo nije dobro

26 Velj 2022


Ubio suprugu s 14 uboda nožem jer se požalila kako joj pecivo nije dobro

Na Zemaljskom sudu u Leipzigu počelo je suđenje Klausu-Peteru S. (65) koji je u rujnu prošle godine nožem ubio svoju suprugu Gertrud (60) s kojom je bio u braku više od 30 godina.

Brak je završio tragedijom 3. rujna 2021. godine. Tog petka ujutro Klaus-Peter je nožem na smrt izbo suprugu, a okidač za ubojstvo navodno je bilo pecivo.

Tužiteljica je kazala kako se zločin dogodio iz bijesa jer se Gertrud žalila na neukusan doručak. Između ostalog, Gertrud je, kako se navodi u optužnici, rekla kako su kiflice, koje je njezin suprug prethodno ispekao i premazao pekmezom, previše hrskave.

– Optuženi ju je 14 puta ubo kuhinjskim nožem dužine 16 centimetara. Želio je da bude tiha – rekla je tužiteljica.

Tijekom napada Klaus-Peter S. je nožem ubo suprugu u srce i pluća, pa je nekoliko minuta kasnije umrla.

Prije ubojstva Gertrud S., koja je u vrijeme zločina bila teško bolesna, u kolovozu je otpuštena iz bolnice. Njezin suprug se odlučio brinuti o njoj do njezine smrti. Očito nije bio spreman na tu brigu.

Prema pisanju njemačkih medija, optuženi Klaus-Peter S. je odmah priznao ubojstvo te izrazio želju da mu odmah izreknu kaznu. No, budući da se na prvom ročištu sudski psihijatar nije pojavio, sud je njegovo svjedočenje odgodio do sljedećeg ročišta 3. ožujka.

Presuda se očekuje sredinom travnja. Prijeti mu doživotna kazna zatvora.

Izvor: Fenix magazin

leftorcms::common.uncategorized