Dnevni.ba - PRELOADER

Ubojstvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao

16 Tra 2024


Ubojstvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao
Užasno

TUZLA, (FENA) - U ponedjeljak oko 22.57 sati službenicima Policijske stanice Lukavac prijavljeno je da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno.
- Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Lukavac i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, te je povrijeđeno lice odmah prevezeno u UKC Tuzla, gdje je preminulo, a radi se o A.M.(1989) iz Lukavca. Također oko 23,05 u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara - navode u Upravi policije MUP-a TK. 

O događaju je odmah upoznato Kantonalno tužilaštvo TK, te je u kasnim noćnim satima 15/16.04.2024.godine započeo uviđaj, kojim sa lica mjesta rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji Sektor kriminalističke policije UP MUP TK-a i Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice.

Licu S.I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Crna kronika


AKCIJA "ESKADRON"

U velikoj akciji u Banjoj Luci ranjen pripadnik SAJ-a, učestvovalo 170 policajaca

U akciji "Eskadron", koja je danas provedana na području Banje Luke, uhapšeno je ukupno 19 osoba,...

28 Svi 2024

UŽAS

U osnovnoj školi u Sarajevu izboden učenik

U Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u Briješću danas je izboden jedan učenik. Ov...

28 Svi 2024