Dnevni.ba - PRELOADER

Uhićena osoba koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru

11 Tra 2024


Uhićena osoba koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru
FUP identificirao, MUP HNŽ-a uhitio

SARAJEVO, (FENA) - Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije identificirali su lice koje je prijetilo paljenjem džamija u Mostaru, a koje su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona, postupajući po depeši Federalne uprave policije, lišili slobode. 
Federalna uprava policije dostavila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona informaciju o identitetu lica koje je na društvenoj mreži Instagram prijetilo paljenjem džamija na 30 rođendan navijačke grupe Ultras – Zrinjski, odnosno danas.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona na osnovu dostavljenih informacija od strane Federalne uprave policije lišili su slobode i ispitali u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog djela „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti“ iz člana 163. Krivičnog zakona Federacije BiH, lice L.F.M. (2003.) iz Mostara. 

O naprijed navedenom podnesen je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko – neretvanskog kantona, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni uređaj koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva, priopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

BIH


GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Ovo je spisak zemalja koje su glasale protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Na današnjem zasjednju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) usvojena je Rezolucija o g...

23 Svi 2024

GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

U četvrtak, 23. maja, historijski dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela his...

23 Svi 2024

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKE

Mesić: Tko podržava Čovića, ujedno podržava predsjednika RS-a, to je ista politika

Iznoseći za Klix.ba svoje viđenje politike Andrej Plenković intenzivno vodi posljednjih osam godi...

23 Svi 2024