Dnevni.ba - PRELOADER

Vučić sletio u Mostar: Aviolinija od značaja kako za građane tako i za ekonomiju (VIDEO)

15 Tra 2024


Vučić sletio u Mostar: Aviolinija od značaja kako za građane tako i za ekonomiju (VIDEO)
Predsjednik Srbije

MOSTAR, (FENA)  - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara. U obraćanju novinarima srbijanski predsjednik istaknuo je značaj ove linije kako za građane Mostara i Beograda, tj. dvije države, tako i povezanost u ekonomskom smislu.  

- Zaista sam sretan zbog ovoga, jer mislim da je ova aviolinija od velikog značaja za Mostar i Beograd, odnosno BiH i Srbiju i povezivanje naših naroda – istaknuo je Vučić.

Kazao je i kako je povratna karta Beograd -Mostar, avionom koji leti 40 minuta i koji ima 108 mjesta te koji će letjeti tri puta tjedno, vrlo pristupačna  - 104 eura.

 - Ova aviolinija će osim praktičnog značaja za građane dodatno povezati poslovne zajednice te će biti više biznis partnera iz Mostara u Beogradu i obrnuto - istaknuo je Vučić, podsjetivši i na Gospodarski sajam koji se održava ovaj tjedan u Mostaru.

- Sretan sam što ćemo još jednom nazočiti Sajmu gospodarstva koji se održava u Mostaru, a što je i za nas izuzetan događaj i na tome čestitam organizatorima – dodao je Vučić.

Također je naveo kako će u duhu partnerskih odnosa Srbija nastavit razvijati suradnju s BiH.

- Mislim da je od posebnog značaja da počinjemo s malim stvarima, kao što smo počeli s osnivanjem Air Srbije prije desetak godina, a koja je 2023. godine jedina prevezla oko 4,2 milijuna putnika, a ove godine očekuje čak 5 milijuna. Dakle, krenulo se s minimalnim očekivanjima te sam siguran da će i ova linija dovesti do velikoga uspjeha. Hvala na angažmanu i mudrosti, što ste prepoznali koliko je to značajno za Mostar, HNŽ i čitavu BiH kao i za Beograd, odnosno Srbiju - zaključio je srbijanski predsjednik.

BIH


UDRUŽENJE AUTOŠKOLA SARAJEVO

Autoškole u Sarajevu podigle cijene usluga: Obuka za B kategoriju 1.480 KM

Udruženje autoškola Sarajevo donijelo je odluku o promjeni cijena usluga sa ciljem, kako kažu, un...

15 min

ZEMLJOTRES

Zemljotres pogodio BiH

Naime, navedeno je da je zemljotres zabilježen 14 kilometara od Žepča magnitude 3,9 po Rihteru. ...

51 min

GLAVNI ODBOR SDA

Izetbegović: Svjedočit ćemo dramatičnim ali pozitivnim promjenama u BiH i na Balkanu

ZENICA, (FENA) - Svečana sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) održana je dana...

2 h 22 min