Dnevni.ba - PRELOADER

Za održavanje cesta u Županiji Zapadnohercegovačkoj 3,27 milijuna KM

07 Velj 2024


Za održavanje cesta u Županiji Zapadnohercegovačkoj 3,27 milijuna KM

ŠIROKI BRIJEG, 7. veljače ( FENA) – Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) donijela je Odluku o davanju suglasnosti na Plan i program održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta u 2024. godini.

Financijskim planom JU Ceste ŽZH planirana su financijska sredstva u iznosu od 3.279.000 KM za tekuće održavanje regionalnih cesta u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Tekuće održavanje iz ovog plana odnosi se na redovno održavanje, redovno održavanje u zimskim uvjetima, izvanredno održavanje i rekonstrukciju, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i opremu cesta, nadzor, tehničku dokumentaciju i drugo, te na sredstva pričuve, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava „Tekući prijenosi za sredstva za zaštitu, unaprjeđenje i podizanje novih šuma i za ruralni razvoj“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke s kriterijima raspodjele sredstava za 2024. godinu.

Ukupna vrijednost Programa je 800.000 KM, a navedena sredstva namijenjena su za transfere neprofitnim organizacijama, nabavu osnovnih sredstava za rad Uprave za šume ŽZH i radne opreme za čuvare šuma, sredstva za ruralni razvoj, promociju šumarstva i marketing, šumsko uzgojne radove, izgradnju, sanaciju i održavanje protupožarnih putova te izgradnju prepreka na šumskim putovima i za sredstva rezervi.

Odluku o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za koncesije“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu od 400.000 KM. Navedena proračunska sredstva raspodijelit će se prema Programu kako slijedi: za sufinanciranje infrastrukturnih objekata od općeg društvenog interesa u iznosu od 260.000 KM, za zaštitu okoliša – sanaciju rudarskih kopova u iznosu od 100.000 KM te za rezervna sredstva u iznosu od 40.000 KM.

Odluku o prijenosu sredstava „Tekući prijenosi Javnoj ustanovi Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu od 495.000 KM, koja su potrebna s ciljem lakšeg i kvalitetnijeg funkcioniranja JU HERAG, obzirom da ista nema stalni vlastiti izvor prihoda i financira se iz projekata.

Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke sredstva iz ove odluke doznačit će na račun JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG kvartalno, u iznosu od po 123.750 KM, navodi se u priopćenju.

BIH


GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Ovo je spisak zemalja koje su glasale protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Na današnjem zasjednju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) usvojena je Rezolucija o g...

6 h 15 min

GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

U četvrtak, 23. maja, historijski dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela his...

6 h 31 min

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKE

Mesić: Tko podržava Čovića, ujedno podržava predsjednika RS-a, to je ista politika

Iznoseći za Klix.ba svoje viđenje politike Andrej Plenković intenzivno vodi posljednjih osam godi...

6 h 33 min