Dnevni.ba - PRELOADER

Agencija za javne nabavke BiH i Američka trgovačka komora u BiH potpisali Sporazum o saradnji

28 Velj 2024


Agencija za javne nabavke BiH i Američka trgovačka komora u BiH potpisali Sporazum o saradnji

SARAJEVO, 28. veljače (FENA) - Direktor Agencije za javne nabavke BiH Tarik Rahić i generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH (AmCham) Nedim Hamzić potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji između te dvije institucije. 

Rahić je nakon potpisivanja izjavio da sporazum predstavlja prvi značajan korak jačanja integriteta, prevencije zloupotreba i sprečavanja korupcije u procesu javnih nabavki.

Dodao je da vjeruje da će kroz proces obuka i izradu porebnih dokumenata na pravi način odgovoriti izazovima koji su vezani za javne nabavke.

Hamzić je zahvalio Agenciji za javne nabavke BiH kao pouzdanom partneru koji želi što prije da osigura transparentniji i kvalitetniji ambijnet za privrednke u BiH.

Istakao je da Sporazum u narednih godinu dana predviđa provođenje niza edukacija i kreiranje pravilnika i vodiča o najboljim praksama u javnim nabavkama u BiH.

Na potpisivanju je istaknuto da je cilj Sporazuma unaprjeđenje transparentnosti u procesima javnih nabavki u našoj zemlji, što direktno utiče na poboljšanje poslovne klime.